3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Uyuşturucuya karşı tiyatro oyunu!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, arkadaşını uyuşturucuya kurban veren Ticaret Odası (İTSO) Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü'nün daha önce uyuşturucuya karşı verdiği mücadele etkinlikleri çerçevesinde sokakta oynanan "Kaybolan Gençlik" adlı tiyatro oyunu, bu kez İskenderun M-Tipi Kapalı Cezaevi'nde sahneye konuldu.

Oyunun sahnelenmesinden önce bir konuşma yapan İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İskenderun'un uyuşturucu yönünden en fazla sıkıntı yaşayan kentlerden birisi olduğuna dikkat çekerek, "Hepimiz gençlerimize güvendiğimizi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin bu gençlerimize ait olduğunu biliyor ve bunu inanarak da söylüyoruz. Ama uyuşturucu bataklığına düşmüş gençlerin gelecekte bu topluma neler verebileceğini tahmin edebiliriz. Ne kadar zeki olursa olsun, genetik olarak ne kadar üstün özellikler taşırsa taşısınlar bu çocuklar eğer iyi eğitilmezlerse, eğer bu bataklıklardan kurtarılmazlarsa ya da bataklığa düşmeleri engellenmezse ancak topluma zarar veren, bırakın kendisine, ailesine, çevresine hatta tüm ülkemize zarar veren insanlar olacaklardır. Biz bunu istemiyoruz. Her şeyden önce İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı uyuşturucu suçlarında diğer suçlarda olduğu gibi her zaman gereken neyse onu yapacaktır ve yapıyor da. Ancak cezaevi farklı. Burada bulunan ve burada kalanlar bizlere emanettir" dedi.

Konuşmanın ardından 'Beyoğlu Tiyatro' oyuncuları tarafından "Kaybolan Gençlik" isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Eşi vefat eden ve üç erkek çocuğuna hem annelik hem babalık yapan bir adamın arkadaş çevresi kötü olan çocuklarının uyuşturucu tuzağına düşmemesi için nasıl mücadele verdiğini anlatan oyunda, uyuşturucuya arkadaş çevresinin etkisiyle başlayan iki gencin içlerine düştüğü durum sahnelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 20:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?