8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Vali Lekesiz esnafı ziyaret etti

VALİ LEKESİZ İSKENDERUN'DA ESNAFI ZİYARET ETTİ

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay'ın dünyada eşine ender rastlanır bir kent olduğuna dikkat çekerek, "Barış huzur ve hoşgörü kenti olan Hatay'ı gelecek nesillere en iyi şekilde taşımak hepimizin görevidir" dedi.

Vali Lekesiz İskenderun'da ayakkabıcılar çarşısı olarak bilinen Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti. Esnaf ile sohbet edip sorunlarını dinleyen Vali Lekesiz tarihi değeri olan mekanların restore edilmesi konusunda girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi.

İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel ve bazı esnafın eşlik ettikleri ziyaretlerde Vali Lekesiz, Sanayi Vakıf Aş Evini de giderek sanayide çalışan çocuk işçilerle birlikte öğle yemeği yedi.

Lekesiz yaptığı ziyaretler sonrasında yaptığı değerlendirmede ise İskenderun'un ekonomik olduğu kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu, İskenderun Limanı'nın Türkiye ve İskenderun için çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çekti. Yeniden özelleştirilmesi gündemde olan limanın Türkiye'nin Ortadoğu'ya ve dünyaya açılan kapısı olduğunu belirten Lekesiz, limanın yeniden hareketlenmesiyle bölge halkının sanayicisinin ve esnafının kalkınacağına işaret etti.

Hatay'ın gerek coğrafi konumundan gerek ekonomik ve kültürel bakımdan dünya zengini bir kent olduğunu söyleyen Lekesiz, "Hataylı olarak her ferdin bu zenginliği bir sonraki nesillere taşımak için üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. Biz görevimiz gereği bir çok bölgeyi gezme ve tanıma imkanına sahibiz. Hatay'ın çok zengin bir kent olduğunu söylerken burada sadece maddi zenginlikten söz etmiyorum. Hatay gerçek anlamda dünyada eşi benzerine az rastlanan bir kent. Farklı dil, din, ırk ve mezhepten insanların yüz yıllardır barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığı bu şehir her yönüyle bir değerdir ve buna sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi,

Hataylılar olarak birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğine de vurgu yapan Vali Lekesiz "Başka illere bakıyoruz, ekonomik güç anlamında almış başını gidiyor. Eğer bir yerde birlik ve beraberlik olmaz ise birileri çıkar 'sahibimiz yok' diye bağırır. Bana göre bu çaresizliğe bir kılıf koymaktan başka bir şey değildir. Birlik olunmalı, birlikte hareket edilmelidir. Biz Hatay'da bunu başarabilirsek inanın çok daha iyi yerlere geleceğiz. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü pekiştirmeliyiz" dedi.

Hatay Valisi Lekesiz, 6 askerin şehit edildiği kışla baskını ile ilgili sorular üzerine "Yetkililer bu konudaki gerekli hukuki işlemleri yapıyorlar" diye konuştu.

VALİ LEKESİZ İSKENDERUN'DA ESNAFI ZİYARET ETTİ
VALİ LEKESİZ İSKENDERUN'DA ESNAFI ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 16:24:04
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 18:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan hişmioğulları IP: 88.254.216.xxx Tarih : 18.07.2010 21:39:39

valibey esnafı ziyaret eder yer içer çünkü rahat ama ben yurt dışında çalışan bir işçi olarak türkiyeye gelirken hatay reyhanlı cilve gözünde çektiyimiz rezilliyi bilmiyor vali lekesiz kelimesine yazıkkkk 2 yıl yurtdışında kaldım getirmiş oldugum 2 kg çayı ve 5 kg sekeri aldılar ama dikkat ettimmmm de hergün giriş çıkıs yapan yani kısaanlamda bağul ticareti yapan istediyini getiyor neden biliyormusunuzzz   çünkü orda adam gibi bir adam koyamamısınızzzz  suriyeyle anlaşmaya girmişşş otobüs başı 200 lt dizel alabilecekmişşş hergün her arabaya binlerce dolar ceza yediyini biliyormusunuz