7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Vali Lekesiz'den OSB’de inceleme

VALİ LEKESİZ, OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentteki sanayi yatırımlarının artması için el birliği ile çalışılması gerektiğini söyledi.

Vali Lekesiz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen ve meclis üyeleriyle Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Hatay Boru (HATBORU) tesisleri ile Hatay Tekstil İşletmeleri (HATEKS) fabrikasını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

HATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo tarafından karşılanan Hatay Valisi Lekesiz ve il genel meclis üyeleri öncelikle HATEKS bünyesindeki üretim tesislerini gezip incelemelerde bulundular.

Her hafta Hatay'ın ilçelerinde bulunan sanayi tesislerini gezerek, yatırımcılarla bir araya geleceklerini belirten Vali Lekesiz, “Kentimizde sanayinin gelişmesi için el birliği ile çalışmalıyız. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ve son yıllarda turizmden önemli gelir elde etmeye başlayan kentimizde sanayi yatırımlarını da arttırmalıyız. Hatay’ı yatırımcılar için cazip bir yer haline getirmeliyiz. Bu nokta da kentimizin ve dolayısıyla ülkemizin kalkınması için çaba gösteren herkese destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Antakya Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sıdık Önlen ise, tesis kurmayı bekleyen ve yer talebinde bulunan 70 yatırımcı olduğunu ancak bin 500 dönüm alan üzerine kurulu OSB'de yer sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Yer sorunun acilen çözümlenmesi gerektiğini belirten Önlen, bu konuda herkesten destek beklediklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 17:43:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 19:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?