8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Validen esnafa teşekkür belgesi

HATAY VALİSİ’NDEN ESNAFA TEŞEKKÜR BELGESİ

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’nın, kent girişinin güzelleştirilmesi konusunda yararlılık gösteren işyeri-işletme sahipleri ve temsilcilerine Hatay Valiliği tarafından teşekkür belgesi verildi.

Valilik brifing salonunda düzenlenen törende konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların amacının, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlanmak olduğunu söyledi.

Bunu sağlayacak olanın da insanın ta kendisi olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, "Çünkü çevreye zarar veren de, çevreyi koruyan ve geliştiren de insandır. İnsan ve çevre arasındaki etkileşimin vazgeçilmez nitelikte oluşu, çevre kavramının günümüzde kazandığı boyutlar, çevrenin ulusal düzeyde olduğu kadar, uluslararası düzeyde de yeni yaklaşımlarla ele alınması gereğini ortaya çıkarmıştır" dedi.

İlin tarihi dokusuna, insanının yüksek kültür yapısına ve bilgi birikimine paralel olarak, görselliğin modern şehircilik anlayışındaki öneminin de dikkate alınarak, Antakya’nın girişinden itibaren Hatay Havaalanı ve Topboğazına kadar olan karayolu orta refüjü ve çevresinin yeniden düzenlenmesine yönelik valilik olarak çalışmalar başlattıklarının altını çizen Vali Lekesiz, "Şehrimizin girişini, içinde bulunduğu kötü görüntüden kurtarıp günümüz modern şehircilik anlayışına ve estetiğine uygun bir hale getirme çaba ve gayretlerimiz yoğun bir biçimde devam etmektedir" diye konuştu.

Daha önce yaptıkları toplantıda, bölgede bulunan işyeri, işletme, belediye, kurum ve kuruluşların el ve işbirliği marifetiyle, çöp, atık, hafriyat toprağı, inşaat molozu, eski araç kalıntı ve hurdaları, uygunsuz yerlere konmuş çirkin otobüs duraklarını, eski yıkık dökük yapıları, işyerlerinin önlerine yığılmış odun tomruk gibi çevre ve görüntü kirliliği oluşturan unsurların en geç 16 Ekim tarihine kadar kaldırılmasını istediklerini hatırlatan Vali Lekesiz, "Valilik olarak 16 Ekim itibariyle yapmış olduğumuz denetim ve incelemelerde, almış olduğumuz bu kararlara uymadığını, gerekli duyarlılığı göstermediğini ve hiçbir gayret içerisinde bulunmadığını tespit ettiğimiz; 8 adet işyerine 387’şer lira, 1 adet şahsa 31 bin 745 lira ve 1 belediye başkanlığına 238 bin lira olmak üzerde toplam 272 bin 933 lira idari para cezası uygulamak zorunda kaldığımızı üzülerek ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bunun yanında bazı işyeri ve işletmelerin yapmış olduğu çalışma ve göstermiş olduğu gayreti de memnuniyetle tespit ettiklerini belirten Vali Lekesiz, "Hiç kuşku yok ki; kötü ve çirkin tezci edilirken, iyi ve güzel de takdir ve tebrik edilir. Bu şiardan hareketle sizlere bu gayretli çalışmalarınızın manevi karşılığı olarak birer teşekkür belgesi takdim etmek istedik" dedi.

Törende ayrıca İl Çevre ve Orman Müdürü İbrahim Yüzer, Antakya girişinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Teşekkür belgesi alacak işyeri ve işletme temsilcileri adına da Güney ve Güneydoğu Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Başkanı aynı zamanda Hatay Genç İşadamları Derneği (HAGİAD) Başkanı Aykut Özbuğday konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Antakya’nın girişinde bulunan 25 işyeri ve işletme sahiplerine ve temsilcilerine teşekkür belgesi verdi.

HATAY VALİSİ’NDEN ESNAFA TEŞEKKÜR BELGESİ
HATAY VALİSİ’NDEN ESNAFA TEŞEKKÜR BELGESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 16:44:03
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 16:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?