8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Validen önemli uyarı!

HATAY'DA 4 POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİ

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesi ile ilgili olarak Hatay Valisi Celalettin Lekesiz basın toplantısı düzenledi. Lekesiz, Dörtyol halkının zorunlu kalmadıkça birkaç gün sokağa çıkmamalarını istedi.

Vali Lekesiz, Dörtyol Kaymakamlık makamında düzenlediği basın toplantısında teröristlerin saldırıda kullandıkları aracın kamyonet değil otomobil olduğunu kaydetti. Basında yer alan emniyet müdürlüğü binasına saldırı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, gözaltına alınan kişilerin ters yönden emniyet binası önünden geçmekte olan şahıslar olduklarına dikkat çeken Vali Lekesiz, "Şahıslar, ters yönden gelmeleri ve dur ihtarına uymamaları sonucunda ateş açılarak durdurulmuş ve gözaltına alınmıştır. Gözaltına

alınan şahısların terör saldırısını gerçekleştiren kişiler olduğu vatandaşlar tarafından dillendirilmiş ve emniyet binası önünde toplanan kalabalık, terörist sandıkları şahısların kendilerine teslim edilmesini istemişlerdir. Kalabalık, polis ve askerlerimiz tarafından dağıtılmıştır" diye konuştu.

Vali Lekesiz yaşanan olayların vatandaşın duygusal ve sağ görüşlerinden kaynaklandığını, bu durumun da vatandaşları birbirine düşürdüğünün altını çizerek şöyle devam etti: "Terör örgütünün de istediği zaten buydu. O nedenle vatandaşlarımıza akşamları sokağa çıkmamalarını, evlerinde sükunetle, soğukkanlılıkla ilçedeki dedikodular bitene kadar evlerinde olmalarını istirham ediyoruz. Bunu vatandaşımızın iyiliği için istiyoruz."

Vali Lekesiz yasal kurallara uymayan vatandaşlar hakkında yasal işlemler yapılacağını ifade ederek, "Kamu düzenini bozan 17 kişi gözaltına alındı. Dünkü saldırıyı gerçekleştiren teröristler 3 kişi. Konuyla ilgili gerekli işlemler ve araştırmalar sürüyor. Hatta takip edilirken sonradan yaşanan olaylar nedeniyle izleri kaybedildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 21:10:01
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 22:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?