8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Vekilden Eğitim Bir-Sen’e ziyaret

AK PARTİ’Lİ KARASAYAR’DAN EĞİTİM BİR SEN’E ZİYARET

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Türkiye’de huzurun sağlanmasındaki en büyük etkenin Eğitim olduğunu söyledi.

Kısa süre önce göreve başlayan Eğitim Bir Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunsöz ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Bir ülkenin güçlenmesi huzurunun sağlanması birlik beraberliğin sağlanmasının temelinde eğitim yatıyor. İnsanlara birçok eğitimi ders anlamında verebilirsiniz. Ama vatan millet sevgisi gibi manevi değerleri eğitim olarak vermediğiniz zaman eksik kalır. Biz eğitimcilerimizin her anlamda emek vermelerini bekliyoruz. Hükümetimiz eğitim alanında tüm imkanlarını zorluyor. Eğitimin sağlanmasında sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin çok büyük önemi var. Hükümet olarak eğitimle ilgili alınan her kararda sivil toplum örgütleri ve sendikalarla birlikte hareket ediyoruz. 7 Yıllık iktidarımız döneminde eğitimde çok önemli adımlar attık ve bu çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Milletvekili Karasayar Hatay bölgesinde bir çok okulda vekaleten görev yapan müdürlerin asaleten atamalarının yakın zamanda yapılacağını söyledi.

Eğitim Birsen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunsöz de Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atama yönetmeliği ile ilgili çalışmaları tamamladığına dikkat çekerek “Bakanlık bu konuda liyakat ve ehliyeti ön planla tutan bir değerlendirme yargısı var buna göre sınavlar yapıldı. Hem müdür yardımcılığı hem de müdürlükle ilgili sınavlar yapıldı. Ayın 11 inde müdürlükleri boş olan okullar ilan edildi. Hiçbir okul kapalı gösterilmedi. İdarecisi vekaleten sürdürülen okullara müdür ataması 28 Ocak’ta yapılacak” dedi.

Öte yandan okullarda eğitimcilere karşı yapılan saldırıların çözüm beklediğini ifade eden Başkan Altunsöz, “Geçtiğimiz günlerde İskenderun Fevzi Çakmak İlk Öğretim okulunda okul müdürü, öğrenci ve velisi tarafından tartaklandı. Bu konuda şikayet etmek bir kenara çözüm üretmek adına çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilere her şeyden önce bilgi ahlakının verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Okullarda şiddet olaylarının yaşanmaması içinde her kurumun kendi üzerine düşen görevi yapacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 16:18:04
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 18:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?