7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Veterinerler eğitimde

HATAY’DA VETERİNERLERE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş tarım müdürlüğü yetkilileri ile veteriner hekimlere yönelik hizmet içi eğitim semineri Hatay’da başladı.

Antakya Öğretmenevi'nde gerçekleşen ve 3 gün sürecek olan hizmet için eğitim seminerinin ilk oturumunda Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Zati Vatansever Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda bir sunum yaptı.

Seminerde konuşan Hatay Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığının virüsünün bulaşmasıyla insan ölümlerinin ve toplumsal tedirginliklerin yaşandığını belirtti.

İnsan hayatı üzerinde çok ciddi tehlikeleri ve etkileri olan bu hastalığın, uzmanlar tarafından, sahada çalışan veteriner hekimlere ve topluma anlatılmasının çok yararlı olacağını vurgulayan Aygül, “Hastalık ve etmenlerini tanımak tek başına yeterli faydayı sağlayamaz. Önemli olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı virüsünü taşıyan ve taşıma riski bulunan kenelerle mücadele etmektir. Bu bakımdan bu gibi eğitici ve bilgilendirici seminerler son derece faydalıdır. Buradan edinilen bilgilerle, bu bilgiler ışığında daha etkin bir şekilde mücadele ve çalışmalar yapacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 17:07:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 17:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?