2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Yağışlar pamuğu olumsuz etkiledi

Antakya Ziraat Odası Başkanı Celal Civelek, aşırı yağışların Amik Ovası'nda ekili pamuğun yüzde 60'ının tarlada kalmasına neden olduğunu söyledi.

Civelek, yaptığı açıklamada, bu yıl pamukta kalite ve verim açısından önemli bir düşüş yaşanacağını belirterek, “Geçen yıl yaklaşık 1 milyon dönüm alanda ekilen pamuğun, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle bu yıl ekim alanları daraldı" dedi.

Bu yıl Amik Ovası'nda sadece 300 bin dönüm arazide pamuk ekimi yapıldığını kaydeden Civelek, "Çiftçinin sulama ve maliyet gibi bütün zorluklara rağmen büyük umutla ektiği pamuk, son günlerde gelen aşırı yağışlardan olumsuz yönde etkilendi. Toplanma döneminde yağan yağışlar nedeniyle Amik Ovası'nda pamuğun yüzde 60'ı tarlada kaldı. Bu son yağışlar yüzünden bu yıl pamukta hem kalite hem de verim açısından önemli kayıplar yaşanacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 19:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat yılmaz IP: 88.225.126.xxx Tarih : 15.10.2008 12:41:49

PAMUK ÇİFTÇİSİ BİTTİ.ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.YILLARCA DESTEKLE AYAKTA KALAN ÇİFTÇİYİ ARTIK BU DESTEKLERDE ZOR AYAKTA TUTAR.GİRDİ MALİYETLERİ-TOHUM,GÜBRE,İŞÇİLİK, ELEKTRİK-YANDIM ALLAH DEDİRTİYOR.YETERLİ DESTEK SAĞLANAMAZSA TEKSTİLİMİZİN ANA MADDESİ PAMUĞUN TAMAMINI DIŞARDAN ALMAK ZORUNDA KALACAĞIZ.BU DA ÖNEMLİ DEĞİL BURADAN EKMEK YİYEN OKADAR İNSANDA İŞZİZ KALACAK BUNA ÇARE VAR MI?