4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Yalancı bahar arıları telef etti

Vali Ahmet Kayhan, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde telef olan arılarla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Vali Kayhan, arıların ölüm nedenlerinin araştırılması için Adana'dan bilim adamları talep ederek yerinde inceleme yaptırmaya başladıklarını bildirdi.

Arı sahiplerinden bugüne kadar kendilerine bir şikayet gelmediğini hatırlatan Vali Kayhan, "Bu çalışmayı ve incelemeyi uzmanlar il genelinde yaparak bize rapor halinde vereceklerdir. Bize bu konuda arı sahiplerinden herhangi bir şikayet gelmedi. Biz gazetelerin haberini ihbar olarak kabul ettik ve inceleme başlattık" dedi.

Vali Ahmet Kayhan, gazetelerde çıkan haberden sonra arı besicileri başkanının kendisini ziyaret ederek, şikâyetçi olduklarını ve bu konuda bir eylem yapma hazırlığında bulunduklarını söylediğini açıkladı.

Kayhan, "Kendilerine sordum, bu arı ölümleriyle ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü'ne herhangi bir müracaatları olup olmadığını, bu konuda bir araştırma yapılıp yapılmadığını sordum. Yapılmadığı belirtildi. Biz her ihtimali göz önünde bulundurarak uzman çağırtıp inceleme başlattık" şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Şahinler, arıların ölümünü bu yıl kış mevsiminin anormal seyretmesi yüzünden kış ortasında oluşan yalancı bahara bağladı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 28 bin kovan arının telef olmasının ardından Türkiye Arı Yetiştiriciliği Merkez Birliği (TAB) Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu ile Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ekici Dörtyol'a gelmişti.

Zaman İnternet
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 13:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?