2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Hatay'ın Belen ilçesinde sabaha karşı çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyor.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına çok sayıda itfaiye ve orman işletme müdürlüğü çalışanı müdahale ediyor.
Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi Derebahçe mevkiinde sabaha karşı 03-30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Ormanlık bölgede çıkan yangının yerleşim bölgelerini tehdit etmesi çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Yangının evlere ulaşması üzerine yataklarından fırlayan vatandaşlar ellerinde bahçe hortumları ve kovayla su taşıyarak yangına müdahale ettiler. İskenderun, Belen, Kırıkhan itfaiye ekipleri ile Antakya
orman işletme Müdürlüğüne Bağlı ekiplerin katıldıkları söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hatay İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı ve Belen Kaymakamı Mehmet Öz olay yerinde koordinasyonu sağlayarak incelemelerde bulundular. Kaymakam Mehmet Öz yangının çıkış sebebinin şu an için belli olmadığını ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Evlerinde uyandıklarında alevlerle karşılaşan çevre sakinleri ise göz yaşı dökerek sinir krizi geçirdiler. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 09:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?