5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Yangına zamanında müdahale

Orman Genel Müdürlüğü, Hatay'daki orman yangınına 50 arazöz, 15 su tankeri, 20 ilk müdahale aracı, 7 dozer, 2 greyder, 25 teknik eleman ve 350 işçiyle müdahale edildiğini bildirdi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İskenderun ilçesine bağlı Aşkarbeyli köyü mevkisinde 4 ayrı noktada çıkan yangına zamanında müdahale edildiği ancak güvenlik nedeniyle müdahalenin kısıtlı olduğu ifade edildi.

Gün doğumundan sonra yapılan müdahalelerle yangının etrafının büyük ölçüde çevrildiği kaydedilen açıklamada, kuzeydoğu yönünde sarp kayalık olan ve ulaşımda zorluklar yaşanan alanda yer yer 60-70 kilometre hızla esen şiddetli rüzgar nedeniyle bir helikopterin dün itibarıyla çalışmasına ara vermek zorunda kaldığı belirtildi.
Açıklamada, Antalya ve Mersin'den gelen 2 helikopterin şiddetli rüzgar nedeniyle müdahalede bulunamadığı bildirildi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan ve Orman Yangınları ile Mücadele Dairesi Başkanı Muammer Kol'un, gece yangın mahalline intikal ederek, yangın söndürme çalışmalarını yerinde yönettiğine belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer verildi:

''Yangına müdahaleyle yerleşim yerlerini tehdit eden kısımlarda can kaybının önüne geçilebilmesi için köyler boşaltılmıştır. Mal kaybının önlenmesi için de köy etrafında söndürme araçlarınca gerekli tertibat alınmıştır. Karşı ateş dahil tüm müdahale şekilleriyle müdahale edilmektedir.Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Mersin, Adana ve Antalya illerinden toplam 50 arazöz, 15 su tankeri, 20 ilk müdahale aracı, 7 dozer, 2 greyder, 25 teknik eleman ve 350 işçiyle yangın söndürme çalışmalarına devam etmektedir.''

AA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2012 Salı 10:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?