8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Yangının faturası ağır oldu!

İSKENDERUN'DAKİ FABRİKA YANGINI

Fil Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Çirkin, fabrikalarında hafta içinde çıkan yangının, yaklaşık 10 milyon TL civarında zarara neden olduğunu bildirdi.

Çirkin, yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın nedeniyle fabrikada üretimin tamamen durduğunu söyledi. Ücretsiz izne ayırdıkları işçilerini mağdur etmeyeceklerini belirten Çirkin, "Şu anda üretim yapamaz durumdayız ama bu süreci çok hızlı bir şekilde aşmayı planlıyoruz. Müşterilerimizi en asgari düzeyde etkileyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir. Çok şükür gücümüz var. Bu manada bir süre fabrikanın çalışmaması söz konusu ve bu önemli bir kayıp. Fakat bu zaman zarfı içerisinde çalışanlarımız evlerinde oturacaklar ama ay başı geldiğinde gelip maaşlarını alacaklar, işçilerimizi asla mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Yangın sonrası fabrikalarında 10 milyon TL civarında zararları olduğunu kaydeden Çirkin, "Henüz kesin zarar tespiti yapılmadı. En geç on beş yirmi gün içinde üretime başlayacağız ama eski halimize gelmemiz altı ay kadar sürer" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 15:47:00
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 17:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?