3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Yanmaktan son anda kurtarıldılar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir evde çıkan yangında anne ve 2 çocuğu, alevlerin arasından son anda kurtarıldı. Yangında yaralanan 2 çocuk, hastanede tedavi altına alındı.

Olay, Buluttepe Mahallesi 391. Sokak numara 19'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Pınar Erdoğan, bir demir-çelik fabrikasında asgari ücretle çalışan eşi Nazım Erdoğan'ı sabah işe gönderdikten sonra elektrikli sobayı açık bırakarak çocukları Esma Nur (4) ve Büşra (2) ile birlikte uykuya daldı. Bir süre sonra sobanın prizinde meydana gelen elektrik kontağından dolayı yangın çıktı.

Alevler kısa sürede büyürken, anne ve 2 çocuğu içeride mahsur kaldı. Anne Pınar Erdoğan'ın yardım istemesi üzerine kapıyı levye ve balyozla kırarak içeri giren komşuları, anne ve 2 çocuğunu alevlerin arasından kurtardı. Anne yangında yara almazken, Esma Nur ve Büşra'nın yüz ve elleri yandı. Çocuklar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangında evdeki eşyaların büyük bölümü kullanılmaz hale gelirken, Erdoğan ailesinin evinde 1.5 yıl önce de yangın çıktığı öğrenildi. Polis, yangınla ilgili tahkikat başlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 13:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?