8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Yaşlı kadına vali sahip çıktı

YAKA PAÇA YERE YATIRILAN KADINA VALİ SAHİP ÇIKTI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde uğradığı haksızlığı protesto eden ve belediye görevlileri tarafından yaka paça yere yatırılan yaşlı kadına Hatay Valisi Celalettin Lekesiz sahip çıktı.

Daha önce belediyeye gelerek başkanla görüşmek isteyen fakat bu talebi reddedilen Elide Akçalı (60), Vali Celalettin Lekesiz, Kaymakamı Cemil Aksak ve Belediye Başkanı Yusuf Civelek'i belediye önünde görünce feryat etmeye başladı.

Aynı zamanda CHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Akçalı'nın kız kardeşi olduğu öğrenilen Elide Akçalı, belediye güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Yaşlı kadın, güvenlik görevlileri tarafından yere yatırıldı ve bağırmaması için müdahale edildi.

 

Bu sırada çevre esnafı da güvenlik görevlilerinin Elide Akçalı'ya sert tutumunu eleştirerek, "Bari öldürseydiniz kadını. Yazık değil mi bu insana? Bir kadına daha nezaket sahibi olun" diye tepki gösterdi.

Yere yatırılan kadının imdadına Hatay Valisi Celalettin Lekesiz yetişti. Kadının bir an önce yerden kaldırılmasını isteyen Vali Lekesiz, gözü yaşlı Elide Akçalı'ya sorununu dinleme ve çözme sözü verdi. Vali Lekesiz, yaşlı kadının belediye binasına alınmasını istedi. Ayakta durmakta güçlük çeken ve koluna girilerek belediye binasına alınan Elide Akçalı, durumu Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'e aktardı. Elide Akçalı, "Benim arsamı aldılar, evimi başıma yıktılar. Yıllarca yurt dışında çalışarak edindiğim malımı belediye elimden aldı. Yazıklar olsun" diyerek feryat etti.

YAKA PAÇA YERE YATIRILAN KADINA VALİ SAHİP ÇIKTI
YAKA PAÇA YERE YATIRILAN KADINA VALİ SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:31:03
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 09:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?