2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Yatırım için yeni bölge aranıyor!

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Hazim Sesli ve yönetim kurulu üyeleri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin'i ziyaret etti.

TÜGİK Yönetim Kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde, ATSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan TÜGİK Başkanı Hazim Sesli, "Türkiye'nin kalkınması ve ileri bir toplum haline gelebilmesi için büyük bir fedakarlık ve özveri içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunların çözümü noktasında yeni projeler üretiyoruz. Yatırımların yurt dışına kaçmaması ve özellikle doğu bölgelerinin kalkınma hamlesini gerçekleştirebilmesi için verilen teşviklerin doğru ve dengeli olarak belirlenmesini talep ediyoruz. İleri bir sanayi toplumu oluşturabilmek için istihdamın olmadığı bölgelerde yeni yatırım alanları oluşturulması gerektiğini biliyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Gelişmekte olan Türkiye'de sivil toplum örgütlerinin öneminin daha da arttığını belirten ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de, "Bugün gelinen süreçte ekonomik açılımların iyi değerlendirilebilmesi için toplumun bütün kesimlerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Öncelikle iş alanlarının yetersiz olduğu bölgelerde büyük çaplı yatırımlar yapılması gerekiyor. Bu kapsamda verilecek olan teşvik kredileri ise bölgelerin ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenmeli. Öte yandan, son dönemde zorunlu üyelik getiren yeni derneklerin kurulması biz işadamlarını sıkıntıya sokuyor. Hükümetin hazırladığı yeni TİM yasası kapsamında ihracatçıdan yüzde 10 oranında bir kesinti öngörülmesi bizleri son derece rahatsız etti. Bu konudaki düzenleme çalışmaları hala devam ediyor. Ancak şu anda bile Türkiye genelindeki bütün ihracatçılar üyesi oldukları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) yılda 80 milyon dolar para ödüyor. Eğer yeni TİM yasası mevcut haliyle kabul edilirse bu yasadan dolayı ihracatçıdan yılda 58 milyon dolarlık bir kesinti yapılacak. Bu rakam, zaten yabancı sermayeyle rekabet etmekte zorlanan ihracatçının sonunu getirir. Bu konudaki yeni düzenlemeler ihracatçının önünü açmaya yönelik olmalıdır" diye konuştu.

Gerçekleştirilen ziyarette TÜGİK Başkanı Hazim Sesli, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin'e üzerinde Türk Bayrağı motifi işlenmiş olan bir battaniye hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 15:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?