2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Yaylada PKK tedirginliği!

Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçeleri arasındaki Çağlalı köyü Kocadüz yaylası yakınlarında bulunan bir maden ocağında çalışan 2 kişiden birini öldürüp, diğerini kaçıran teröristlere yönelik operasyon sürerken, olayın yaşandığı yaylada hayat durdu.

Çevre köylerin sakinleri ise, olayın ardından büyük tedirginlik yaşamaya başladı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Kocadüz yaylası yakınlarındaki bir maden ocağına çalışan kamyonu durduran terör örgütü PKK mensupları, kamyon şoförü Fikret Sönmez (42) ile ocakta çalışan Mehmet Şimşek'i rehin aldı. Teröristler dün kamyon şoförü Sönmez'i kendilerine erzak alması için Dörtyol ilçesine gönderdi. Şehir merkezine döndüğünde durumu jandarmaya bildiren Sönmez, güvenlik güçleriyle birlikte tekrar yaylaya döndü. Teröristler, güvenlik güçlerini fark edince ateş ederek kamyon şoförü Fikret Sönmez'i yaraladı. Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sönmez, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Rehin tuttukları Mehmet Şimşek'i de yanlarına alarak kaçan teröristlere yönelik operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri, Şimşek'i rehin tutan terörist gruba yönelik arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu arada, olayın yaşandığı Kocadüz yaylası hayalet şehre döndü. Yaylada yaşayan birkaç aile de olayın ardından yaylayı terk ederken, yayla yakınındaki Kuyuluk köyü sakinleri, terör olaylarından dolayı büyük tedirginlik yaşadıklarını belirttiler.

Köy sakinlerinden Selahattin Küpeli, dün yaşanan terör olayının tüm köyü tedirgin ettiğini belirterek, "Özellikle çocuklar çok korkuyorlar. Gece uyurken kabus gören çocuklar sinir krizi geçiriyorlar. Tuvaleti dışarıda olan insanlarımız ise gece tuvalete gitmeye dahi korkuyorlar. Hepimiz panik içerisindeyiz" dedi.

Daha önce de köylerine terörist saldırısı olduğunu ve insanların öldürüldüğünü belirten Küpeli, "O zamanlar köy koruculuğu vardı, ancak o da iptal edildi. Şimdi köyümüz Allah'a emanet. Burada mutlaka köy koruculuğu olmalı. Diğer yandan köyümüz yaylalara giden yolun en son durağı olduğundan burada askerimiz de bir güvenlik noktası oluşturmalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 17:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?