2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Yeni köprü Şubatta hizmete girecek

Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Asi Nehri üzerinde yapım çalışmaları devam eden yeni köprünün 2009 Şubat ayında hizmete açılacağını söyledi.

Antakya’da Armutlu Kuseyri Sitesi’nden Sümerler’e bağlanacak olan yeni köprünün son bölümü olan orta kısmın da kiriş monte çalışmalarının tamamlandığını belirten Yeloğlu, “Köprüde sırasıyla kaplama, ışıklandırma, su yalıtımı ve korkuluk döşeme gibi peyzaj çalışmalarına başladık. Tüm bu işlemleri ocak ayı sonunda tamamlamayı ve yeni köprüyü vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Yeni köprünün hizmete açılmasıyla birlikte kent içi trafiğin büyük oranda rahatlayacağını vurgulayan Başkan Yeloğlu, kent adına oldukça önem taşıyan bir projeyi daha Antakya’ya kazandırmanın kıvancını ve onurunu yaşadıklarını ifade etti.

Yeni köprünün özellikleri hakkında da bilgi veren Yeloğlu, köprünün uzunluğunun 75, eninin ise 20 metre olduğunu, ayrıca nehrin içerisinde iki, her iki yakasında birer olmak üzere toplam 4 ayaktan ve çift şeritten oluştuğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?