8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Yeni rektör göreve başladı

MKÜ'NÜN YENİ REKTÖRÜ GÖREVE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, düzenlenen törenle görevine başladı.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü'nde düzenlenen törenle üniversitenin en yaşlı öğretim üyesi olan Tıp Fakültesi Dekanı Ertuğrul Eğilmez tarafından "binişi" giydirilen Rektör Prof. Dr. Güder, yerleşke içerisindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu.

12 fakülte, 3 enstitü, 6 yüksekokul ve 15 meslek yüksekokulunu içinde barındıran Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nin 18 yaşında çok genç bir fidan olduğunu ifade eden Rektör Güder, "Bu genç fidanı geleceğin parlak bir

üniversitesi haline getirmek hepimizin görevidir" dedi. 4 yıllık görev süresince amacının evrensel bir üniversite oluşturmak olduğunu belirten Güder, şunları söyledi:

"Çeşitli kampüslerde yürütülen inşaatların bütçe disiplini içinde gerçeğe uyarlanmaması nedeniyle tamamlanamamış olması üniversitemiz açısından büyük bir eksikliktir. Üniversitemizde halen elektrik, ısınma, soğutma, su, ulaşım, trafik ve güvenlik sorunları bulunmaktadır. Kampüslerimizde bilim, sanat, kongre ve kültürel faaliyetler için fiziki tesis yetersizliği hissediliyor. Hedefim bilim üretiminin özgür bir ortamda yapıldığı, iletişime açık, katılımcı ve şeffaf bir modelin uygulandığı, eğitim-öğretim,

araştırma-geliştirme ve topluma hizmet uygulamaları ile bölgesinde cazibe merkezi olan evrensel bir üniversite oluşturmaktır."

Konuşmasında üniversite öğretim üyelerine de seslenen Güder, "Seçim öncesinde demokratik bir şekilde elbette bir adayı desteklediniz. Ancak seçim dönemi bitmiştir. Şimdi birlik ve hizmet zamanıdır. Seçimlerde yalnızca şahsımı destekleyen öğretim üyelerinin değil, tüm üniversitenin rektörü olacağımı bildiriyorum" diye konuştu.

Törene Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Hatay Cumhuriyet Savcısı Enis Yavuz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, kurum amirleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Devir teslim törenine üniversitenin dördüncü dönem Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda'nın katılmaması ise dikkat çekti.

MKÜ'NÜN YENİ REKTÖRÜ GÖREVE BAŞLADI
MKÜ'NÜN YENİ REKTÖRÜ GÖREVE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 17:08:04
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 11:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?