3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Yunan gelin Türklerden özür diledi

Bir Türk genciyle evlenerek Antakya'ya yerleşen Yunan Eleni Anna Dimitriadou, Yunan damat Mihalis Kutsakiozis'in yaptıkları için Türk halkından özür diledi.

Ayvalık'ta Türk kızı Seval Kelebik'e aşık olan Yunan subay Mihalis Kutsakiozis önceki gün nikahta, "Türkler babamı öldürdü, anısı önünde saygı d uruşunda bulunalım" demiş ve Türk gelin salonu terk etmişti. Yunan damadın, nikah salonunda bulunan konuklara "Siz kültürsüz Türklersiniz" diye hakaret etmesi ise tepkilere yol açmıştı.

5 yıl önce internette tanıştığı Antakyalı Murat Kanatlı (31) ile evlenerek Antakya'ya yerleşen Yunan gelin Eleni Anna Dimitriadou (29), yaşanan bu olaydan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Böyle bir olayın hiç yaşanmamış olmasını dileyen Eleni, "Mihalis, çok yanlış yaptı ayıp oldu. Çünkü artık Türkiye ve Yunanistan kardeş gibi. Dünyada kültürleri birbirine bu kadar benzeyen başka ülkeler yok. Yemeklerimiz aynı, geleneklerimiz bile aynı. Bu yaptığı çok ayıp. Ben onun adına bütün Türklerden özür diliyorum. Bir adamın iki ülke ilişkilerine bu şekilde zarar vermemesi gerekiyor. Umarım böyle bir olay bir daha yaşanmaz" dedi.

Mutlu bir evliliği olduğunu belirten Eleni, "Ben de Yunanım, eşim Türk. Ben Türkiye'de bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hiç kimse bana tarihte yaşananlardan bahsetmedi. Kendi ülkemde bu konuda biraz sıkıntılar oldu, ama onları da aştık. Artık bu tartışmaların olmaması gerekiyor. Hepimiz insanız ve herkes için tek bir Allah var. Mihalis, çok ayıp etti. Bana da tepki gösterdiler, 'Niye bir Türk ile evleniyorsun' diye. Ama ben Türkleri ve kültürlerini çok seviyorum. Burada yeni bir hayat kurdum ve çok mutluyum. Türkiye'yi hiçbir şeye değişmem" diye konuştu.

2 yaşındaki oğulları Sabahattin'e kayınpederin ismini koyduklarını belirten Eleni, "Oğlum hem Türkçe hem Yunanca öğrenecek. İki kültürü öğrenerek büyümesini istiyoruz. Oğlumun biri Türk diğeri Yunan bayrağı taşıyan iki tane asker oyuncağı var. Türk ve Yunan arasında hiçbir fark yok" şeklinde konuştu.

Yunanistan'da tarih eğitimi aldıktan sonra 2003 yılında mastır yapmak için Ankara'ya gelen Eleni, Türkçe'sini geliştirmek için internette chat yaptığı sırada Antakyalı Türk genci Murat Kanatlı ile tanışmış ve 2005 yılında evlenmişti. Evlendikten sonra İslam'ı seçen Eleni Anna Dimitriadou, Esra ismini aldı. Türk geleneklerini çok seven Eleni, her sabah eşine Türk kahvesi yapmayı da ihmal etmiyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 16:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?