7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Zabıta denetimleri sürüyor

ANTAKYA'DA ZABITA DENETİMLERİ

Antakya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin kent genelinde sürdürdüğü denetimlerde üzerinde üretim tarihi bulunmayan 867 damacana suya el konuldu.

Alınan bilgiye göre zabıta ekiplerinin halk sağlığını korumaya yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde kentte faaliyet gösteren ve toplu satış yapan yemek firmaları ile damacana su satışı yapan firmaların üretim yerleri incelendi. Zabıta ekipleri su satışı yapan bir firmaya yaptığı denetim sonucunda, su damacanalarının üzerinde üretim ve son kullanma tarihleri bulunmayan ve satışı ve dağıtımı yasak olan 867 adet damacana suya el koydu ve imha edilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü'nün ilgili birimine teslim ederek firma sahipleri hakkında cezai işlem uyguladı.

Denetimlerin bir diğer adresi ise yemek imalathaneleri oldu. Antakya Belediyesi Zabıta ekipleri yemeklerin hazırlandığı ortamların hijyen durumu ve çalışanların sağlık koşullarına uyup uymadığının kontrolünü yaptı. Antakya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimler süresince eksikliği bulunan ve uygunsuzluk tespit edilen yemek imalathanelerinde, kabahatler kanununa göre tutanak tutuyor.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Halk sağlığını korumaya yönelik zabıta ekiplerimizin sıkı denetimleri sürüyor. Ekiplerimiz, yemek imalathanelerinin hijyen ve sağlık kurallarına uygun olup olmadığını denetliyor. Söz konusu imalathanelerin hazırladığı yemekler okullara, hastanelere ve birçok kamu kurumuna dağıtılıyor. Bu nedenle halkın sağlığı bizim için en önde gelen faktördür. Yasal işlemlerimizi yapıyoruz, denetim esnasında esnafımızı bilgilendiriyoruz, uymayanlara ise yasal işlem uyguluyoruz" dedi.

ANTAKYA'DA ZABITA DENETİMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 16:01:00
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 16:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?