7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Zeki Sezer'den AKP'ye taşlama

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Cumhuriyet'e inanmayanlar, Atatürk'ü benimsemeyenler o koltuğa oturamaz" dedi. 

Zeki Sezer, partisince Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenen açık hava mitinginde halka hitap etti. Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Sezer, ''Türkiye kritik bir dönemeçten geçiyor. Ancak, hükümet rahat görünmeye çalışıyor. Aslında büyük korku ve panik içindeler. Ancak, korkunun ecele faydası yok. Vatandaşlar ilk seçimlerde bunları gönderecek. Çiftçi, köylü, işçi, memur hiç kimse bu hükümetten mutlu değil. 12 milyon işsiz var. Çalışanlar da her an işten atılacak gibi huzursuz'' ifadelerini kullandı. 

Sezer, Başbakan Erdoğan'ın AB'ye girme konusunda tavizler verdiğini ileri sürerek, ''Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. Avrupa'dan dönüp, Kızılay'da gündüz vakti havai fişeklerle AB bayramı yapan Başbakan ve kurmayları, hem ulusal Kıbrıs davasını çıkmaza soktu, hem de AB'ye tam üyeliği hayal haline getirdi. Sonra da sahte kahramanlık yaparak 'AB müzakereleri kesilirse kesilsin' diyerek AB'ye kırgınlık, kızgınlık, öfke ve salvo gösterileri yapıyor" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın en büyük hedefinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak olduğunu savunan Sezer, şöyle devam etti:
''Öncelikle Cumhurbaşkanlığı koltuğu Atatürk'e aittir. Cumhuriyet'e inanmayanlar, Atatürk'ü benimsemeyenler o koltuğa oturamaz. Buna vatandaşlar da izin vermez. DSP olarak bizler de parti bayrağımızı ve flamamızı eve, büroya kilitleyerek, ellerimizde Türk bayraklarıyla meclise yürürüz.''
Açık hava mitingine Genel Başkan Yardımcıları Melda Bayar, Hasan Macit, Masum Türker ile Genel Sekreter Ahmet Tan ve partililer katıldı.
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 21:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?