2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Zeytin üreticisine hasat uyarısı!

Erzin Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı M. Akif Özer, kuraklığın zeytinin kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, çiftçileri zeytini erken hasat etmemeleri yönünde uyardı.

Özer, yaptığı açıklamada, küresel ısınmayla birlikte yaşanan kuraklığın zeytin üretimini de etkilediğini ancak bu olumsuzluklara rağmen bu yıl zeytin rekoltesinde artış beklediklerini söyledi.

Dünyada olduğu ülkemizde de küresel ısınmanın yol açtığı olumsuz etkilerin tarım alanlarında büyük sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Özer, "Ekonomik zorluklarla uğraşan çiftçi, bir yandan da küresel ısınmanın getirdiği kuraklık sorununu aşmaya çalışıyor. Bu zor koşullara rağmen zeytin ekim alanlarının genişlemesi ve çiftçinin yoğun çabası sayesinde bu yıl zeytin rekoltesinde önemli bir artış bekliyoruz. Ancak zeytin üreticilerimizin hasat için aceleci olmaması gerekiyor. Yeterli yağış alamayan zeytinlerimiz şu an için istenilen kalitede değiller. Kaliteli zeytin elde edebilmek için üreticilerimizin en az 20 gün daha ürünü toplamamaları gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?