6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Zihinsel engelli bebeği terk ettiler

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, 3 günlük olduğu sanılan, zihinsel engelli kız bebek, bir apartmanın girişine terk edildi.

Dün akşam saatlerinde Mustafa Kemal Mahallesi Hasan Ali Yücel Caddesi'ndeki bir apartmanın giriş kapısında terkedilmiş bebeği bulan daire sahipleri, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen Çocuk Şube ekibi, soğuktan etkilenen bebeği İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürdü. Burada bebeğe ilk müdahaleyi yapan Dr. Ali Kubilay, bebeğin fiziki yapısının sağlıklı olduğunu ancak ‘Down Sendromu’ (zihinsel gerilik) bulunabileceğini söyledi. Başhekim Dr. Muzaffer Koçak da bebeği muayene edip, aynı kanıya vardığını belirtti. Ailenin bu yüzden bebeği terk etmiş olabileceğini bildiren Başhekim Dr. Koçak, “Genetik testlerle bu kesinleşir. Ancak bu bebek soğuktan ölebilirdi. Hamilelik döneminde zihinsel engelli olacağı belirlenmişse ve bu nedenle sokağa terk edilmişse bu çok daha kötü” dedi.

Yaşananların vicdansızlık örneği olduğunu dile getiren Başhekim Dr. Koçak bebeğe ‘Vicdan’ adını koydu. Bebek, hastanedeki kontroller sonrası Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yuvası'na gönderilecek.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 14:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet arslan IP: 85.99.83.xxx Tarih : 1.12.2006 01:29:54
bebegin şansızlıgı dogarkenden başlamış ne diyelim annesine vicdan gelirde çocuguna sahiplenir...