17
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Muhtarlar altyapıya yöneliyor

Altınözü köylerinin muhtarları, gelecek dönemde köyleri için en öncelikli çalışmalarının köylerinin altyapı sorunlarına yönelik olacağını açıkladılar.
Altınözü Muhtarlar Derneği başkanı Sabri Avcı, geçen dönemde beş köyün kanalizasyon sorunun çözüldüğünü ve daha başka köylerde bu konuda çalışmaların sürdüğünü bildirerek, önümüzdeki dönemde devam eden işlerin yanısıra, köylerin çöp sorunlarını ele alacaklarını ve ve her köyün imkan ve olanakları dahilinde değişik projeleri hayata geçirmek için gayret göstereceklerini söyledi.
Muhtarların bu konuda köylülerin ve idari birimlerin desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Sabri Avcı, Kozkalesi Köyünde bu yönde çalışmaların başladığını ve Kozkalesi Teşvik Derneğinin bu çalışmayı desteklediğini söyledi.
Sabri Avcı, Muhtarlar Derneğinin ayrıca her zaman ve herkese açık olduğunu söyleyerek, vatandaşları bu konularda bilgi edinmek, fikir belirtmek ve destek vermek için, derneğe misafir olmaya davet etti.

Kozkalesi Teşvik Derneği

Kozkalesi Teşvik Derneği, 15. şubattaki genel kurul toplantısında, yeni Yönetim Kurulu’nu seçti.
Daha önce Mehmet Yıldız ve Mithat Yumuk özel nedenlerden dolayı görevlerinden ayrılmak istediklerini belirtmişlerdi.
Onlardan boşalan görevlere, hazır üyelerin oybirliği ile, Mehmet İlbaş ve Mehmet Akın seçildiler.
Seçimin arkasından Genel Kurul, Kozkalesi’ne 2004 yılında belirli projelerde kullanılmak üzere 2000,- Euro kaynak ayrılmasına karar aldı.
Bu kaynak, Kozkalesi’nin sosyal, kültürel ve toplumsal gelişmesine ve kalkınmasına yararlı olacak projelere, köy muhtarlığı ile sıkı bir işbirliği çerçevesinde maddi destek sağlamayı amaçlamaktadır.
Kozkalesi Teşvik Derneği, bu projelerin başında muhakkak el atılması gereken, Kozkalesi köyünün ikametgah çöplerinin toplatılmasını görmektedir. 
 

Sükrü Ilgin
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 00:26:56
Güncelleme :7 Mart 2006 Salı 15:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?