23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

"Kuş gribi abartıldı"

Belen İlçesi'nde, Kuş Göçü Gözlem Günü düzenlendi. Özellikle öğrencilerin dürbünlerle göçmen kuşları izleme fırsatı bulduğu etkinlikte, Türkiye Kuş Araştırmaları Derneği Program Danışmanı Okan Can, Türkiye'de kuş gribinin abartıldığını ileri sürdü.

Belen Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Kuş Göçü Gözlem Günü'ne, Hatay'ın ilçelerinden çevre koruma dernekleri, ilköğretim okulu öğrencileri ve izciler katıldı. Türkiye Kuş Araştırmaları Derneği görevlileri, Belen'in yüksek bir noktasında öğrencilere dürbünlerle Hatay üzerinden geçiş yapan kuşları seyrettirdi.

Türkiye Kuş Araştırmaları Derneği Program Danışmanı Okan Can, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Belirtildiği gibi kuş gribi hastalığı göçmen kuşlardan kaynaklanıyorsa Hatay ve Türkiye'deki diğer göç yollarının bulunduğu bölgeler tehdit altındadır. Fakat kuş gribinin ortaya çıktığı çiftlikteki hayvanlara hastalığın nereden bulaştığı öncelikli olarak tespit edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar bu konuda yapılmış bir tespit ya da bir rapor elimize ulaşmadı. Bu hastalık Güney Asya'da 3 yıldan bu yana biliniyor ve bugüne kadar 60 insan bu hastalıktan öldü. Türkiye'de yılda 60'tan fazla insan normal gripten ölüyor. Bence kuş gribi vakası Türkiye'de abartıldı, vatandaş da gereğinden fazla hassasiyet gösterdi" dedi.

Can, ayrıca Manyas'taki çiftlikte karantina altına alınıp imha edilen hayvanların henüz ortada bir belge ya da laboratuar analiz sonucu olmadan imha edildiklerini belirterek, olayların abartıldığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 16:43:34
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 16:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?