23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kadın başkanlar buluşması

Dörtyol'a bağlı Yeşilköy Beldesi'nde biraraya gelen 18 kadın Belediye Başkanı, erkeklerin ağzına sürmek için semt pazarından acı biber salçası satın aldı.

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) tarafından 4 ayda bir gerçekleştirilen toplantının Hatay ayağında, Yeşilköy Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Fatma Görgen'in ev sahipliğinde biraraya gelen farklı partilerden 18 kadın Belediye Başkanı, organizasyonun birinci gününde Dörtyol'u gezdi.

İlk olarak Yeşilköy Beldesi'nde semt pazarını gezen Belediye Başkanları, esnafın halini hatırını sorup, alışveriş yaptı. Kadın Belediye Başkanları, pazardan Hatay'ın meşhur biber salçasından satın alırken, KA-DER Yönetim Kurulu Üyesi Ankara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Sancar'ın, "Bu salçayı hak eden erkeklerin ağzına sürelim" esprisi gülüşmelere neden oldu.

Yeşilköy Belediyesi önünde toplu olarak basın mensuplarına poz veren kadın Belediye Başkanları, daha sonra Fatma Görgen'in bir tanıdığının evine misafir oldu. Burada portakal ve mandalina bahçelerine ilgi gösteren Belediye Başkanları, ağaçtan meyve koparıp yedi. Portakal bahçesinin sahibinin evinde bir süre misafir olan kadın Belediye Başkanları'na, Yeşilköy Belediyesi'nin bir erkek görevlisi hizmet etti.

Kadın Belediye Başkanları'nın bir sonraki durağı ise Dörtyol Belediyesi oldu. Başkan Bilgehan Aksoy'u ziyaret eden Başkanlar, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'ın verdiği öğle yemeğine katıldı.

Belediye Başkanları'nın Dörtyol ziyaretine, Türkiye'deki tüm Belediye Başkanları'nın kadın olması tartışması damgasını vurdu. Kırklareli'nin merkez Kavaklı İlçe Belediye Başkanı İnci Tunç, Türkiye'deki tüm Belediye Başkanları'nın kadın olması fikrini savundu.

Dörtyol Belediye Başkanı Bilgehan Aksoy ise tüm Belediye Başkanları'nın kadın olması fikrini savunmanın mümkün olmadığını belirterek, "Ama Meclis'e kadın eli değmesi lazım" dedi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da bu konuda kadınlara tam destek verdi. Altan, bayanların önünü açmak gerektiğine inandığını ifade ederek, cesaretlerinden dolayı onları tebrik etti ve "Sizleri her zaman destekliyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:38:14
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 12:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?