22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKHAN - HATAY

50 öğrenci uyuz oldu

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, 100. Yıl İlköğretim Okulunda görülen uyuz vakası nedeniyle 50 öğrencinin hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. 

Kaymakam Mehmet Alabacak, 100. Yıl İlköğretim Okulunda, bazı öğrencilerin sürekli kaşınmaları ve vücutlarında kızarıklık görülmesi üzerine öğretmenleri tarafından Devlet Hastanesine kaldırıldığını belirtti.
 
Alabacak, okul görevlilerinin bilgilendirmesi üzerine Sağlık Grup Başkanı Dr. Hikmet Arpaç’ın koordinasyonunda hastane görevlilerinin gerekenleri yaptıklarını ve uyuz teşhisi konulan 50 öğrencinin tedavi altına alındığını kaydetti. 

Endişelenecek bir durum olmadığını ifade eden Alabacak, "Okulda eğitim-öğretim sürüyor. Hastanedeki çocuklarımızın ilaç ve diğer harcamaları Kaymakamlık tarafından karşılanacak. Şu anda her şey kontrolümüz altında" dedi. 

Dr. Arpaç da öğrencilerin durumlarını yakından izlediklerini, korkulacak bir durumun olmadığını, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Kavak da Okul Müdürü Remzi Akıncı’nın bildirimi üzerine gerekenlerin anında yapıldığını söyledi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 15:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?