17
Mayıs
2024
Cuma
KIRIKHAN - HATAY

Hatay: Kırıkhan'da konut isyası

Öz Yörükler Mahallesi muhtarı Mehmet Koyuncu, İskan Evleri’nde 1988 yılında oturmaya başladıklarını belirterek, "Bu evler, Köy Hizmetleri’nce 1988 yılında yapıldı. Biz oturmaya başladıktan 4 yıl sonra çatlaklar meydana geldi" dedi. Evlerde demir direk olmadığını ve yığma olarak inşa edildiğini kaydeden Koyuncu, "Buraya çeşitli yörelerden jeoloji mühendisleri geldi, ’Burada oturulmaz. Can ve mal güvenliğiniz yok ve fay hattı buradan geçmektedir’ diye bilgi verip, rapor tuttular.

Mühendislerin bize verdikleri raporu, yetkililere bildirdim fakat halen bir sonuç alamadık. Burada öncelikle onarım çalışması yaptılar fakat bu çalışmalar sonuç getirmedi. Sayın valimizle temas kurduk, raporları gösterdik, valimiz bizi destekledi. ’Hazine arazisi bularak taşıyalım’ dedi. Durumumuz bundan ibaret, takdir devletimizin. İleride bu insanlarımızın başına bir şey gelirse, sonradan yapılacak hiçbir şey para etmez" diye konuştu.


Evinde derin çatlaklar oluşan Bedir Yılmaz da, birçok mühendisin evlerde ve zeminde çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Çeşitli komisyonlar gelip burada incelemeler yaptı. Bize ’4 şiddetindeki bir deprem size fazlar gelir, burada kayma var. Bütün evlere ödenek çıkarttırın, fakat tamirat yeterli olmaz’ dediler. Hazine yeri bulunursa bizi taşıyacaklar. Bizim amacımız ölmemek. Arazilerimize 40 kilometre uzaklıktayız, onlara yakın yer istiyoruz. Binlerce insan burada göz göre göre ölmesin. Adapazarı, Gölcük tekrar yaşanmasın, insanlarımız ölmesin. Bu evleri yapanlar, gelip bir gece çoluk çocuklarıyla burada kalsınlar" şeklinde konuştu.

Diğer ev sahipleri ise bu evlerde çaresizlikten oturduklarını vurgulayarak, "Çadır olsa, çadırda kalacağız. Çok korkuyoruz. Yetkililerin biran önce konuya çözüm bulmasını istiyoruz" dediler.

iha-hatay
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 10:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömeraytu IP: 85.104.35.xxx Tarih : 31.05.2006 19:40:38
birkere bu inşaatların yapılması bölge halkına adaletsizlik sözde türkçülük ama değil böyle uygulamalar hatay halkını isyana sürükler ben doğru bulmuyorum bence destekler doğru yapılmalı hatay halkı üvey evlat değilki!! bide yeni araziler falan deniliyor hazine arazileri tahsis ediliyor neden bu uygulamayı hiç anlamış değilim tamamen şaçmalık çok yanlış bi uygulama