29
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRIKHAN - HATAY

Muhtardan köyüne modern cami

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Baytarlı köyü muhtarı Ali Küçük Yarar, kendi köyüne modern bir cami kazandırarak örnek bir davranış sergiledi.

2007 yılı Mayıs ayında eski caminin yıkılarak yerine yenisinin yapılması için kolları sıvayan ve büyük bir gayret sarfederek bir yıl gibi kısa bir sürede bitirilen cami ibadete açıldı.

Caminin açılışına AK Parti Hatay Milletvekili Abdulhadi Kahya, Kırıkhan Belediye Başkanı İsmail Turan, Kurtlusoğuksu Belediye Başkanı Yakup Güç, İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Kavak, Şube Müdürleri AK Parti İlçe Başkanı Ali Meto ve çok sayıda davetli katıldı.


Cami inşatının tamamlanmasında büyük emeği olan köy muhtarı Ali Küçük Yarar, "Köyümüzün eski camisi kullanılamayacak durumda olduğundan yıkılmasını ve yerine yenisinin yapılmasını uygun gördük. Bunun için ilk adımımızı 2007 yılı Mayıs ayında attık ve yeni camimizin inşaatına başladık. Bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde modern camimizi bitirerek, mübarek Ramazan ayında köylülerimizin rahatça ibadetlerini yapabilecekleri için oldukça sevinçliyim. Camimizin inşaatında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı İsmail Turan ile İlçe Müftüsü Abdussamet Pat kısa birer konuşma yaparak camilerin öneminden bahsetti.

Konuşmaların ardında küçük kızlardan oluşan bir koronun söylediği birbirinden güzel ilahilerin okunmasının ardından caminin açılışı yapıldı.

CHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?