16
Haziran
2024
Pazar
KIRIKHAN - HATAY

Tarlaya füze düştü

Kırıkhan'ın Mahmutlu Köyü’nde bir tarlaya nereden atıldığı belli olmayan bir füze düştü.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah saat 08.05 sıralarında Mahmutlu Köyü’nde Mahir Çolak’a ait pamuk tarlası ile buğday tarlasının kesiştiği noktaya, büyük bir gürültüyle bir cisim düştü. Cismin düştüğü anda tarlada çalışan 30 kadar işçi, değişik yerlere doğru kaçmaya başladı.

Tarladan kaçarak uzaklaşan amele çavuşu Hulusi Ergen, düşerek ayağını incitti.

50 metre çapında, 2 metre derinliğinde çukur oluşturan cismin, yapılan inceleme sonunda Çek Cumhuriyeti yapımı füze olduğu ortaya çıktı.

Tarlada çalışan işçiler, füzenin Suriye tarafından geldiğini, tarlaya düştüğünde ise büyük bir gürültü çıktığını belirtti. Olayı doğrulayan Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"27 Mayıs 2005 günü saat 08.05’te, Hatay ili Kırıkhan İlçesi’ne bağlı Gölbaşı ve Mahmutlu köyündeki vatandaşlar tarafından, Gölbaşı ve Mahmutlu köyü arazisine, havada patlayan bir cisimden parçalar düştüğü Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirilmiştir. Bölgeye düşen parçalar, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamıştır. Konuyla ilgili diplomatik ve askeri inceleme ve çalışmalara devam edilmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 17:08:30
Güncelleme :8 Mart 2006 Çarşamba 09:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isa mandal IP: 81.215.94.xxx Tarih : 3.11.2005 04:14:23
hatay kırıkhan a bu yıl düşen ikinci bomba oldu benim önerim herkes attıgı bombayı takip etmek zorunda insanlar tarlada çalışırken dikkatsizce atılan bir bomba yakınlarına bir yere düşüyor peki üzerlerine düşseydi ne olacaktı hesabını kime soracaktık bir daha böyle birşey yaşanmaması için bombayı kim atıyorsa sert bir dille uyarılmalı iş işten geçmeden