31
Mayıs
2024
Cuma
KIRIKHAN - HATAY

Yardım istemişlerdi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde akraba evliliği nedeniyle elleri üzerinde maymun gibi yürüyen ve evrim teorisine ışık tutacak vaka olarak değerlendirilen Ulaş kardeşlerin babası Reşit Ulaş (68), "Adımıza bağış topluyorlar ama bize kimse yardımda bulunmuyor" dedi.

9 Ekim 2007


Reşit ve Hatice Ulaş (60) çiftinin sağ olan 16 çocuğundan 6'sı ellerinin üzerinde yüdürüğü için maymun kardeşler olarak nitelendirilmiş, BBC gibi bazı televizyonlarda da belgeselleri yayınlanmıştı.

Kırıkhan ilçesine bağlı Demirkonak köyünde yaşayan "Maymun kardeşler"in babası Reşit Ulaş, bundan 1,5 yıl önce bazı yabancı bilim adamları ile birlikte doktor defne Auroba'nın da kendilerini ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını ve daha sonra onlar için bir internet sitesi dahi açtıklarını söyledi. Baba Reşit Ulaş, bir buçuk yıl önce kendilerine bir miktar yardımda bulunulduğunu ancak daha sonra hiçbir yardım almadıklarını belirterek, "Size yardım edeceğiz dediler. Ancak hiç kimseden yardım almadık. Hatta onları aradığımızda telefonlarına bile ulaşamıyoruz. Cevap bile vermiyorlar" diye konuştu.


Ulaş ailesinin "maymun kardeşler olarak nitelendirilen yürüme engelli üyeleri Safiye (38), Gülin (35), Hacer (33), , Hüseyin (30), Senem (27), Emine (21), Ulaş ise yaşanan tüm bu gelişmelerden habersiz bir şekilde ellerinin üzerinde yürümeye devam ediyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 12:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
demet aslan IP: 88.244.147.xxx Tarih : 29.05.2008 23:41:49

lütfen bunlara yardım edin ben 16 yaşındayım fazla bişey bilmem ama büyük olsaydım ve zengin olsaydım inanın ki fazlasıyla onlara yardım etmek isterdim vede onlara maymun diye hitap etmsinler lütfen onlarda bizim gibi insan ama onların bizden farkı sadece ellerin ve ayakların üzerinde yürümeleri ve inşallah iyi olurlar onlarda bizim gibi iki ayak üzerinde yürürler tabi sizin sayenizde onlara yardım ettiğiniz için tşk ederizzzzz saollun iyi olmalarını isterizzzzzzzzzz