31
Mayıs
2024
Cuma
KUMLU - HATAY

Akdeniz Bölgesi Kent Ödülleri

Şehir ve Başkan Dergisi'nin bölgesel olarak bu yıl ikincisini düzenlediği "Akdeniz Bölgesi Kent Ödülleri", Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

16 Ocak 2008


Akdeniz Bölgesi'nde 387 gazetecinin kullandığı oylarla belirlenen yılın belediye başkanlarına ödülleri, Mustafa Yazıcı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Gazetecilerin oyları ile çeşitli kategorilerde yılın belediye başkanı seçilen başkanlara, ödüllerini yine gazeteciler verdi. Törene; İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ile İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan'ın yanı sıra ödül alan belediye başkanları, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.


Şehir ve Başkan Dergisi Genel Koordinatörü Gürol Tulunay, Kent Ödülleri'nin bölgesel anlamda bu yıl ikinci kez verildiğini, Şehir ve Başkan Dergisi'nin 8 yıldır yerel yönetimlerin sesi olduğunu ve Türkiye'de ilk kez 6 yıl önce Kent Ödülleri'ni yaratarak başarılı belediye başkanlarını her yıl ödüllendirdiğini vurguladı. Tulunay, "Akdeniz'deki yılın belediye başkanları oylamamıza katılan ve sonucu belirleyen 387 gazeteci arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Akdeniz Bölgesi'nde görev yapan belediye başkanları arasından gazetecilerin oylarıyla seçilmiş 20 belediye başkanına Kent Ödülleri'ni takdim edeceğiz. Yılın belediye başkanları, Kent Ödülleri'ni yine gazetecilerin ellerinden alacaklar. Kent Ödülleri, Türkiye'nin en etkin ödülleri arasındadır. Beldesine, ilçesine, kentine hizmet etmenin gayreti içinde olan belediye başkanlarının tümü ödüle layıktır. Ancak gazeteciler bunların arasında en başarılı gördüklerini kürsüye çıkarmaktadır. Biz Akdeniz'de gazetecilerin oylarıyla kazanan belediye başkanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.
Akdeniz Bölgesi'nde "Yılın İlçe Belediye Başkanı" seçilen İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, ödülünü fakültede birlikte öğrenim gördüğü arkadaşının elinden aldı. Aslan, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin bitmeyeceğinin altını çizerek, “İskenderun’un çöp fabrikası dışında hiçbir sorunu bulunmamaktadır. O da en kısa sürede yapılacak. Ondan sonra İskenderun’u süslemeye, renklendirmeye devam edeceğiz. Ben belediyecilik hizmetinde emeği geçen başta meclis üyelerim olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Şehir ve Başkan Dergisi'nin düzenlediği ankette ödüle layık görülen belediye başkanlarının isimleri şöyle:


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, Elbistan Belediye Başkanı Abdullah Peksoy, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Karayılan Belediye Başkanı Erdal Kayış, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akaya, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Boğazkent Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kırıkhan Belediye Başkanı İsmail Turan, Akseki Belediye Başkanı Osman Salih Çelikel ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 12:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?