17
Mayıs
2024
Cuma
REYHANLI - HATAY
Belediye Sayfaları

Genç Parti lideri Uzan Reyhanlı'da

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, "Sayın Başbakan Erdoğan seni oradan ben indireceğim" dedi.
Uzan, partisince Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde düzenlenen mitingde, hükümeti Başbakan Erdoğan'ı sert dille eleştirdi. Uzan, Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti'nin, halkın Genç Parti'ye vereceği oylardan korktuğunu iddia etti.
Reyhanlı'ya gelmesini engellemek amacıyla helikopterlerine el konulduğunu söyleyen Uzan, "Ellerindeki iktidar gücünü kullanarak yapmadıklarını bırakmadılar. Babama saldırdılar, 6 aylık bebeğime tedbir koydular. Öylesine gözleri dönmüş ki ailem yetmedi yanımızda çalışan işçi kardeşlerimizin maaşlarını ödetmiyorlar. İşsizler ordusuna yeni işsizler katıyorlar. İmar Bankası'nda parasını alan mudileri perişan ettiler. Genç Parti'nin Hazine'den alması gereken kanuni hakkı olan parayı vermediler. Hepsinin gözleri dönmüş, inanın ne yaptıklarını bilmiyorlar. Yapılan her şeye rağmen Genç Parti dimdik ayaktadır. Bizi halkın sevgisi ayakta tutuyor" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'a seslenen Uzan, "Sayın Başbakan Erdoğan seni oradan ben indireceğim, merak etme" dedi. Yargıyı töhmet altında bırakan devletin tüm kurumlarıyla savaşan bu günkü iktidarın önünde tek bir engel olduğunu, onunda Genç Parti olduğunu savunan Uzan, "28 Mart uyanma zamanıdır. Bu cumhuriyetin sahibi karşısında Genç Parti var, Uzan var. Genç Parti bu cumhuriyetin kalesidir. Cem Uzan'ı ve Genç Parti'yi yıkamayacaklar" ifadelerini kullandı.
İktidarın hak ve hukuk tanımadığını söyleyen Uzan, "Burası Taliban ülkesi değil" diye konuştu. "Bu cumhuriyete, ülkeye sahip çıkmak hepimizin görevi, gücünüzü Genç Parti'de birleştirin" çağrısında bulunan Uzan, "Hocası Necmettin Erbakan'ı gözaltına almak için talimat veren İçişleri Bakanı aynı suçtan mahkum ama dokunulmazlığı olduğu için bir şey yapılamıyor. Erbakan aynı olaydan suçlu bulundu ama dokunulmazlığı yok. Milletin dokunulmazlığı yok, vekillerin dokunulmazlığı bulunuyor. Dokunulmazlık zırhına sığınanlar size sesleniyorum, o korktuğunuz karşısına çıkmadığınız, titrediğiniz adaletin yargının karşısına çıkın, korkunun ecele faydası yoktur" şeklinde konuştu.
M. ASIM DOĞRU/BARIŞ GÜNDOĞAN - HATAY (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 21:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan kababıyık IP: 88.228.96.xxx Tarih : 26.09.2008 21:41:27

cesur yürek aramıza hoşgeldin.seninle sonuna kadar savaşmaya hazırız.türkiyemizi sömürge altından kurtaracak tek insan budur.seni seviyoruz.genç antakyalılar