17
Mayıs
2024
Cuma
REYHANLI - HATAY
Belediye Sayfaları

İçme suyu sevinci

Reyhanlı İlçesi’nde, 3 köy ve 9 mahallenin ihtiyacını karşılamak üzere yıllar önce inşaatına başlanan ancak SİT alanında yer alması nedeniyle yapımı durdurulan su deposu, Köy Hizmetleri Hatay Bölge Müdürlüğü tarafından bitirilerek törenle hizmete açıldı. Törene Hatay Valisi Abdülkadir Sarı, ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Üçtepe Köyü’nde dün gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Hatay Valisi Abdülkadir Sarı, çağımızda içme ve sulama suyu gibi sıkıntıların bir an önce aşılarak eğitimde kalitenin arttırılması gibi meselelerle ilgilenmenin gerekliliği üzerinde durdu. Vali Sarı, kaynakların doğru kullanılmasının israfı önleyeceğini de belirterek geçmişte ülkeyi karıştıranların devlete ve millete maliyetinin çok ağır olduğunu sözlerine ekledi.

1999 Yılı’nda Çatalhöyük Tepesi yakınında başlatılan su deposu inşaatı SİT alanında yer alması nedeniyle Adana Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından durdurulmuştu.

Reyhanlı’da Üçtepe, Gazimürsel, Paşaköy Köyleri ile 9 mahallede yaşayanlar yıllardır içme suyunu ilçe merkezinden güçlükle temin ediyorlardı

reyhanlı
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 09:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?