18
Mayıs
2024
Cumartesi
REYHANLI - HATAY
Belediye Sayfaları

Irak'taki Türk rehinelerden Yanık Reyhanlı'daki ailesi ile telefonla görüştü

Irak’ta militanlar tarafından rehin alınan Türk şoför Bülent Yanık, kaçırıldıktan 15 gün sonra ilk defa bugün ailesiyle telefonla görüştü. Bülent Yanık, ailesine hiçbir yetkilinin kurtarma girişiminde bulunmadığını söylerken, eşi Süreyya Yanık ise "Yetkililere kalbimiz kırık, buruk" dedi.
Irak’ta 15 gün önce Mısırlı bir şoförle birlikte kaçırılan Bülent Yanık, bugün ilk defa Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne bağlı Konak Köyü’ndeki ailesini telefonla aradı.
Bülent Yanık’la telefon konuşmalarını anlatan eşi Süreyya Yanık, eşinin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi ama ’Hiçbir devlet yetkilisi ilgilenmediği için beni bırakmıyorlar’ dedi. Bugüne kadar hiç ilgilenen olmamış. Biz umutla beklerken, böyle bir haberin çıkması gerçekten bizi çok üzdü. Irak’ta olduğunu söyledi, fakat şehir olarak bir yer belirtmedi. Tek umudumuz onun bir an önce eve gelişini görmek. Tekrar Irak’a gitmeyeceğini söylüyor, bizde göndermeyeceğiz. Kalbimiz kırık buruk, hiç sahip çıkılmadı, umursamadılar, işçidir, garibandır diye sahip çıkılmadı. Herhangi bir yetkilinin çocuğu olsaydı hemen kurtarılırdı. Biz burada çoluk çocuk sefil olduk" dedi.
Bülent Yanık’ın bugün karne alan kızı Dünyagül ise aldığı takdirnameyi babasına gösteremediği için üzgün olduğunu, babasını çok özlediğini ve bir an önce gelmesini istediğini söyledi.
HATAY-İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 00:10:02
Güncelleme :16 Haziran 2004 Çarşamba 14:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?