18
Mayıs
2024
Cumartesi
REYHANLI - HATAY
Belediye Sayfaları

Öldü sanılan terörist Reyhanlı'da yakalandı

Bingöl kırsalında, 2001 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldüğü iddia edilerek nüfus kayıtlarından düşülen PKK/KONGRA-GEL militanı kadın terörist, Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak isterken, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde yakalandı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 6 Ocak 2005 tarihinde, akşam saatlerinde Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Sebahat Özer adına düzenlenmiş hususi damgalı yeşil pasaport ve kimlikle Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan kadın, pasaport kontrolü sırasında, pasaportun sahte olabileceği şüphesiyle gözaltına alındı.

Pasaport ve kimlik üzerindeki bilgiler doğrultusunda yapılan arşiv ve bilgisayar sorgulamasında, gözaltına alınan kadının Sebahat Özer değil, 23 Mayıs 2001 tarihinde Bingöl kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada öldüğü iddia edilerek ailesi tarafından nüfus kayıtlarından düşümü yapılan PKK/KONGRA-GEL militanı Sidar Bervar kod adlı Sibel Bingöl (30) olduğu belirlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sorgulanan teröristin, Avrupa’nın Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelerinde siyasi faaliyet gösterdiği sırada silahlı faaliyet için 2001 yazında İran ve Kuzey Irak’taki örgüt kamplarına gönderildiği, burada faaliyetleri devam ederken geçen hafta örgüt adına siyasi faaliyetlerde bulunmak üzere tekrar Avrupa’ya gönderilmek istendiği öğrenildi.

Bu arada teröristin kullandığı yeşil pasaportun Diyarbakır’da yaşayan bir memur emeklisinin 50 yaşlarındaki eşine ait olduğu, pasaportta sadece fotoğraf ve doğum tarihinin değiştirildiği tespit edildi.

Terörist, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 20:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?