17
Mayıs
2024
Cuma
REYHANLI - HATAY
Belediye Sayfaları

Reyhanlı'da taksici eylemi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan bugüne kadar 4 günde bir defa yapılan günü birlik giriş çıkışları, 10 günde bire düşürülmesi üzerine taksiciler Kaymakamlık önünde eylem yaptı.


Düne kadar 4 günde bir defa olarak yapılan giriş çıkışların bu sabah saat 08.00'den itibaren 10 günde bir defaya indirildiğini öğrenen taksici ve yolcular, Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan geri dönerek İlçe Kaymakamlığı binası önünde eylem yaptı. Araçlarını bırakan taksiciler, 10 günlük uygulamanın kendilerini mağdur edeceğini ve değiştirilmesini istediler.


Ali Öz adlı taksici, uygulamayı, çıkış yapmak için gittiği Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda öğrendiğini ve onca yoldan geri dönmek zorunda kaldığını belirterek, "Yapabileceğimiz başka bir işimiz yok. Bu uygulama ile hepimiz mağdur oluruz ve geçim sıkıntısına düşeriz" dedi.
Yusuf Demir ise otobüslerin günü birlik çıkış giriş yaptığını belirterek, çifte standart uygulandığını öne sürdü.


Bu arada, Emniyet Müdürü Akif Berber, Kaymakamlık önünde toplanan taksicilerden haklarını yasal yollarla aramalarını söyleyerek dağılmalarını istedi. Bunun üzerine taksiciler sessizce dağıldı.


Reyhanlı Kaymakamı Şükrü Çakır, yaptığı açıklamada, daha önce 4 günde bir gerçekleştirilen giriş çıkışların, iki hafta önce Hatay Valisi Abdulkadir Sarı başkanlığında yapılan toplantı sonucu 10 günde bir defaya indirildiğini, bunun da bu sabahtan itibaren uygulanmaya başlandığını söyledi. Çakır, Cilvegözü'ndeki saat uygulamasının da kaldırıldığını belirtti.

HATAY-İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 16:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?