23
Mayıs
2024
Perşembe
REYHANLI - HATAY
Belediye Sayfaları

Sınırda bayramlaşma coşkusu!

Ramazan Bayramı dolayısıyla Suriye’den gelen 5 bin kişi Türkiye’deki akrabaları ile buluşmak için bu sabahtan itibaren Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne bağlı Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan giriş yapmaya başladılar.

İkili temaslar sonucu bayramlaşmanın yatılı olması nedeni ile kapıda yığılma yaşanmazken, Sınırda bayramlaşan Hatay ve İdlip valileri dostluk mesajları verdiler.

Bayramlaşma sabah saatlerinde Suriyeli ailelerin araçlarla geçişi ile başladı. Saat 10.00’da ise Hatay heyeti ile Suriye heyetinin Türkiye tarafında bayramlaşması yapıldı.

Bayramlaşmaya Hatay Valisi Abdulkadir Sarı ile İdlip Valisi Hüseyin Ali El Haddar’ın yanı sıra, Reyhanlı Kaymakamı Şükrü Çakır, İl Jandarma Komutanı Nuh Ata Avadan, Garnizon Komutanı Albay Sami Tepe, Hatay Emniyet Müdürü İhsan Ünal, İdlip Emniyet Müdürü Abdurrahman Karpuç, Harim Kaymakamı Albay Talap Marzuk katıldı.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nde bir açıklama yapan Hatay Valisi Abdülkadir Sarı, iki ülke arasındaki ilişkileri en üst düzeye çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, 5 bin kişinin Hatay’daki akrabaları ile buluştuğunu ve iki gün süre ile Türkiye’de yatılı olarak misafir olacaklarını belirtti.
İdlip Valisi Hüseyin Ali El Haddar’da gelişen ilişkilerden son derece memnun olduklarını belirterek, iki Müslüman ülke Suriye ve Türkiye halklarının Ramazan Bayramı’nı kutladığını söyledi.

Heyet daha sonra hac konaklama tesislerinde yakınlarını bekleyen ve kavuşan ailelerin bayramını kutladı. Kutlama sırasında aileler her iki valiye de yatılı bayramlaşmadan dolayı şükranlarını iletti.

BARIŞ GÜNDOĞAN-HATAY (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 15:57:53
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?