28
Mayıs
2024
Salı
REYHANLI - REYHANLI - HATAY

Hüseyin Şanverdi

1963 yılında Reyhanlı'nın Değirmenkaşı mahallesinde doğdu. İlkokul , ortaokul ve liseyi Reyhanlı'da okudu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra iş hayatına atılarak ithalat ve ihracat firması kurdu ve pamuk çırçırlama ve prese işletmeciliğine başladı.

1986 yılında siyasi yaşama atılarak o dönemin Refah Partisinde Reyhanlı ilçe yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 1994-1996 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği yaparak 1996 yılında da Refah Partisi Reyhanlı ilçe başkanlığı görevini üstlenerek siyasi yaşamını sürdürdü. 1999 yılında yapılan mahalli idareler seçiminde Fazilet Partisinden Belediye Başkan adayı olarak seçimde dokuz aday ile yarıştı. Belediye başkanlığı yarışını az bir oyla kaybetti. Fakat hiç bir zaman siyasi yaşamdaki mücadelesini yitirmedi. 2001 yılında AK Parti Reyhanlı kurucu ilçe başkanlığına getirilerek siyasi yaşamına devam etti. 28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti' den Reyhanlı belediye başkan adayı olarak seçimde beş aday ile yarıştı. Reyhanlı halkının teveccühünü kazanarak 6933 oyla belediye başkanlığına seçildi.

Değerli Belediye Başkanımız medeni yaşantısında evli olup, üç kız ve iki erkek olmak üzere toplam beş çocuk babasıdır. Yabancı dil olarak iyi derecede Arapça konuşabilmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar