18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİRDİR - ISPARTA

Beyşehir Gölü için seferberlik

TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi önderliğinde, Beyşehir Gölü havzasında bulunan Isparta’ya bağlı 25 köyde doğal arıtma sistemi kurulmasının planlandığı; ancak göl havzasının Çevre ve Orman Bakanlığı’nca SİT alanı kapsamında tutulduğu kaydedildi. Isparta Valiliği, bu engelin çözümü için Beyşehir Gölü havzasında master planı çalışmalarına başlarken, Vali İsa Parlak TUBİTAK’tan Beyşehir Gölü için bir proje veya rapor hazırlamasını istedi.

Beyşehir Gölü’nün su kalitesi izlenip rapor haline getirildikten sonra bölgedeki kasabalar ve köylerin katılımıyla bir çevre birliği oluşturularak, göle evsel atığını bırakan 25 köye doğal arıtma sistemleri kurulacak.


Yetkililer, Beyşehir Gölü havzasının SİT alanı kapsamında yer aldığını belirterek, bu kapsam gereği burada çivi çakmanın dahi yasak olduğuna dikkat çekti. Bu engelin aşılabilmesi amacıyla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nce Beyşehir Gölü çevresinde başlatılan master plan çalışmasının, doğal arıtma sistemlerinin kurulmasına olanak sağlayacağı belirtildi.

ISPARTA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 18:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?