23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİRDİR - ISPARTA

Isparta Eğridir Gölü kurtarılıyor

Eğirdir Gölü’nün korunması amacıyla Isparta Valisi İsa Parlak başkanlığında kurulan Çevre Koruma Birliği’nin tüzük hazırlıkları tamamlandı.

Birlik içerisinde oluşturulan özel bir komisyonun Vali Parlak öncülüğünde hazırladığı tüzükte dış kaynaklı kredi kullanımı ile bağış ve devlet yardımlarının alınabilmesi ön planda tutuldu. Onay için önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı’na gönderilecek olan tüzüğün şu an 80 yerleşim biriminin bulunduğu göl çevresindeki belediye başkanları ile muhtarlara imza için açıldığı belirtiliyor. Isparta’nın hem içme hem de sulama suyu olarak kullandığı Eğirdir Gölü’nün mutlak suretle korunması gerektiğine dikkat çeken Vali İsa Parlak, birliğin oluşumu için yapılan ilk toplantıda ’Burayı bugün korumazsak gelecek nesillere kötülük yapmış oluruz. Yarın çocuklarımız öbür dünyada da atalarımız yakamıza yapışırlar’ diye konuşmuştu.

Herkesin yaşadığı çevreye sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Vali Parlak, Eğirdir ve Kovada göllerinin sadece Isparta için değil Türkiye için de önemli bir kaynak olduğunu savundu. Çevre Koruma Birliği’nin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanması ile birlikte arıtma için çalışmalara vakit kaybedilmeden başlanabilecek. Onay için İçişleri Bakanlığı’na gönderilecek olan birliğin tüzüğünde dış kaynaklı kredi kullanımı, devlet yardımı ve bağışların önü açıldı.
Bakanlık onay verirse Eğirdir’de kurulacak arıtmaya temelin atılacağı belirtildi.

ISPARTA-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2003 Cumartesi 14:08:40
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?