17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİRDİR - ISPARTA

TUBİTAK, Eğirdir Gölü'nün atık projesine noktayı koydu...

TÜBİTAK tarafından Eğirdir Gölü'ne atık bırakan 81 yerleşim birimi üzerinde yapılan çalışma sonuçlandı.
TÜBİTAK uzmanlarından Dr. Kemal Güneş bugün Valilik toplantı salonunda Isparta Valisi İsa Parlak başta olmak üzere belediye başkanları ve ilgili daire müdürlerine brifing verdi. Amaçlarının yavaş ilerleme ile somut neticeler almak olduğunu kaydeden Dr. Güneş, yöreye uygun arıtma modelini bulup yaygınlaştıracaklarını söyledi.
Atıkların tek bir arıtmada toplanılacağını belirten Dr. Kemal Güneş, sulak alanda yapılacak bu arıtma modelinin Türkiye'de büyüklük açısından bir ilki oluşturacağının altını çizdi. Bu bölgeye kurulacak arıtmanın Senirkent, Büyük Kabaca, Uluğbey, Yassıören ve Ortayazı'yı da kapsayacağını kaydeden Dr. Güneş "Biz böylelikle esas tehlikenin önüne geçmiş oluyoruz. Gölü en çok kirleten birimler bu nokta üzerinde toplanıyor. Yalvaç bölgesinde arıtma belediyece yapılıyor, Gelendost'ta bu projeye girerse çok büyük sorun kalmayacak" dedi.
TÜBİTAK'ın sunduğu projelerin gelmesiyle birlikte çalışmalara hemen başlayacaklarını belirten Vali İsa Parlak da ilk etapta projenin uygulanacağı 5 birimin pilot olarak deneneceğini ifade etti. Vali Parlak, buradan alınacak sonuçlara göre arıtma modelinin diğer birimlere kaydırılmasının söz konusu olacağını sözlerine ekledi.
iha-ısparta
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 10:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Akbulut IP: 81.215.75.xxx Tarih : 30.01.2005 13:40:24
atık su projesi gölün belli kıyılarını kapsamaktadır.Diğer taraflar kirlenmeye devam edcek.Atık projesinin kurulması için oralarında nüfusunun artması beklenemez.Tehlike bütünüyle giderilmelidir. istanbul(ısparta_eğirdir_barla