30
Mayıs
2024
Perşembe
ŞARKİKARAAĞAÇ - ISPARTA

Sınıf sınıf deprem eğitimi

Isparta deprem eğitimi konusunda yaptığı seferberlikle Türkiye’de lider iller arasında yer alıyor İl Merkezinde tüm okullara ulaşan Sivil Savunma Müdürlüğü ilçelerde sınıflar bazında deprem eğitimi uygulaması başlattı. Hedef doğal afetlere karşı önlem alma noktasında herkesi bilgi sahibi yapmak.


Sivil Savunma İl Müdürü Sedat Gazozcu, 2008 yılı hedeflerinin başında eğitim çalışmalarının geldiğini söyledi. Bu eğitim faaliyetleriyle depremden korunmanın yollarını ve alınacak tedbirleri gereği gibi yansıttıklarında can kayıplarının en aza indirileceğini söyleyen Sedat Gazozcu Isparta’nın bu konuda önemli yol katettiğini söyledi.

ISPARTA DEPREM EĞİTİMİNDE YOL KATETTTİ

Vatandaşların deprem öncesinde nasıl bir hazırlık yapacağını bileceklerini belirten İl Sivil Savunma Müdürü Sedat Gazozcu, eğitimler sayesinde vatandaşların kendini nasıl koruyacağını, deprem sırasında hangi tedbirleri alacaklarının öğrenildiğini aktardı. Isparta merkezde deprem eğitimi konusunda neredeyse ulaşamadıkları okul kalmadığını dile getiren il Müdürü Gazozcu, artık ilçelerde bulunan okullara doğru eğitim ataklarına başladıklarını söyledi. Verilen deprem eğitimleri sayesinde bir çok vatandaşın artık depreme karşı bilinçlendirildiğine işaret eden Gazozcu, Isparta’nın deprem eğitimin de önemli yol katettiğini aktardı.

DEPREM EĞİTİMİ İLÇELERE KAYDI

Deprem eğitim çalışmalarında önceliğin depremin en çok hissedildiği ilçeler ve kasabalar olduğuna değinen İl Müdürü Gazozcu, “Eğirdir, Barla, Sarıidris, Gelendost, Yeşilköy, Atabey, Gönen, Keçiborlu’da okullarda sınıf sınıf eğitimler verilecek. Sınıf sınıf verilen eğitimler kişi sayısının az olması nedeniyle daha etkin olacaktır” dedi.

İLÇE OKULLLARINDA SINIF SINIF EĞİTİM

2008 yılı eğitim programlarının 20 Şubatta Eğirdir Çetinkaya İlköğretim Okulu, Eğirdir İrfan Kaynak İlköğretim Okulu’nda başlayacağını belirten Gazozcu, eğitimlerin 21 Şubat’ta Barla İlköğretim Okulu ve Barla Belediye personeliyle devam edeceğini, 22 Şubatta da Sarıidris ilköğretim Okulu, Sarıidris Belediye personeline eğitim verileceğini kaydetti.

Sınıf sınıf daha detaylı verilecek olan eğitimlerin çok daha faydalı olacağına dikkat çeken Gazozcu, eğitimde deprem öncesi alınacak önlemlerin, deprem sırasında yapılması gerekenlerin, deprem sırasında kesinlikle yapılmaması gereken hususların aktarılacağını ifade etti.

gülses.com
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 16:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?