19
Mayıs
2024
Pazar
SÜTÇÜLER - ISPARTA

Bakan Mumcu, gençlik yıllarına döndü

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu temel atma törenleri için geldiği Isparta’da gençlik yıllarına döndü. Okuduğu lise adına yapılacak yurdun temelini atan Bakan Mumcu, "Biz burada çok zor şartlarda okuduk. Yatacak yerimiz yoktu" dedi.

Bakan Mumcu, incelemelerde bulunmak ve temel atma törenlerine katılmak üzere bugün Isparta’ya geldi. Bakan Mumcu ilk olarak Sütçüler İlçesi’ni ziyaret etti. Sütçüler ilçe girişine helikopter ile gelen Bakan Mumcu, Isparta Valisi İsa Parlak, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Akın Akçal, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Emin Bilgiç, Recep Özel ile CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, daire müdürleri çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Karşılama sonrası Sütçüler Ortaöğrenim Yurdu temel atma törenine katılan Bakan Mumcu, burada lise yıllarına döndü. Liseyi Sütçüler Çok Programlı Lisesi’nde okuduğunu belirten Bakan Mumcu, şu anda buraya bir yurdun temelini atmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Lise yıllarında kendisinin kalacak yer bulmada sıkıntı çektiğini ifade eden Bakan Mumcu, "Ben bir zamanlar liseyi burada okudum. O zamanlar dışardan gelen öğrenciler olarak bende dahil kalacak yer bulmakta çok zorlandık. Bir otel bulduk. 5-10 odalı. İşin kötüsü müdürümüz çok titizdi. Ütüsüz, takım elbisesiz, kravatsız dışarıya çıkmamıza kızardı. Bir hayli zorlandık. Ama aklıma gelen şey dün Cumhuriyet Bayramı’ydı. Bir kez daha yaşasın Cumhuriyet demek geldi içimden" diye konuştu.

Sütçüler İlçesi’nin, emeğe, başarıya değer veren bir yer olduğuna değinen Bakan Mumcu, "Sütçüler dağ başında bir yer ama belediye başkanı, doktor, bakan, siyasetçi olma fırsatı veriyor. Kim olursanız olun mücadeleciyseniz, azmediyorsanız mutlaka başarıyorsunuz. Bu toplum, emeğe, başarıya değer veriyor. Bunun en güzel örneği Süleyman Demirel" dedi.
Bakan Mumcu’ya, konuşmasının ardından okul yönetimi tarafından okul kayıt kütüğü armağan edildi. O yıllarda çekilmiş lise fotoğrafını gören Bakan Mumcu, "Görüyorsunuz değil mi? O yıllarda yakışıklı sayılabilirmişim. Beni ne hale düşürdünüz görüyor musunuz? Ben böyle miydim?" şeklinde konuşarak basın mensuplarına espri yaptı.
Daha sonra Sütçüler Ortaöğretim Yurdu’nun temelini atan Bakan Mumcu, "İnşallah burada, köy ve kasabadan gelecek arkadaşlarım huzurlu ve verimli bir tahsil edinirler. Onların başarılarıyla inşallah memleketimiz daha üst noktalara ulaşır" dedi.

ISPARTA (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 14:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?