18
Mayıs
2024
Cumartesi
ULUBORLU - ISPARTA

28. Kiraz Şenliği yapıldı

Uluborlu 28. Geleneksel Kiraz Şenliği ve Yağlı Pehlivan Güreşleri coşku içinde kutlandı. 2-3-4 Temmuz  tarihleri arasında yapılan şenlikler toplu sünnet ile başladı.

Şenliklerin ikinci gününe katılan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, festivallerin illerin kültür zenginliğini tanıtmadaki önemini vurguladı.

Uluborlu Stadyumu’nda yapılan kiraz şenliklerinde ilk olarak Gürcistan Halk Dansları Topluluğu ile Aydın Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri yer aldı. Şenliklere katılan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu yaptığı konuşmada festivallerin önemine değindi.

Daha önce festivallere sıcak bakmadığını belirten Bakan Mumcu, bu görüşünü değiştirdiğini söyledi. Gerek illerin tanıtımında gerekse insanların bir araya gelmesinde festivallerin önemli bir yeri olduğunu belirten Bakan Mumcu "Festivaller, insanların bir araya gelmesi, kültürel etkileşimde bulunması, sevinçte ve üzüntüde bir araya gelme kültürümüzü ortaya koyması açısından çok önemli. Ancak bunlar siz halkımızın katılımı ile olacak şeyler. Bu ortaklığa katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından söz alan Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Uluborlu haklının en iyisine layık olduğunu belirterek kendisine verilen görev süresince ilçenin kalkınması için çalışacağını kaydetti.

Uluborlu kirazının dünya kalitesini yakaladığını belirten Ünverdi, Uluborlu kirazının artık bir marka olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından en iyi kiraz yetiştiricileri ve anaokulu öğrencileri arasında yapılan güzellik yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Toplu törenle sünnet olan çocukları ziyaret eden Bakan Mumcu, ardından devlet-halk işbirliği ile yapılan Uluborlu Kültür Sarayı’nın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Mumcu daha sonra Antalya’ya hareket etti.

Uluborlu 28. Geleneksel Kiraz Şenliği ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ikinci günü etkinlikleri, sunuculuğunu İkbal Gürpınar’ın yaptığı Kültür Bakanlığı saz ve söz sanatçıları ile Gülben Ergen konserleri ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 11:25:52
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 14:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?