29
Mayıs
2024
Çarşamba
AFŞİN - KAHRAMAN MARAŞ

Afşin-Elbistan’da iki teklif geldi

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in, "Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri" olarak tanımladığı, kömür havzası Afşin-Elbistan’da kurulacak iki yeni santral için 24 firma şartname almasına karşın, yalnızca iki firma teklif verdi.

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından Afşin-Elbistan C ve D kömür sahalarında termik santral kurmak ve işletmek üzere rödovans karşılığı kömür üretim hakkı verilmesi için düzenlenen ihalelerde dün zarflar açıldı. Afşin-Elbistan C sahası için iki firma, D sahası için bir firma teklif verdi. Bir firma da teşekkür mektubu sundu. C sahası için Park Teknik AŞ ile Akfen İnşaat-Akfen Enerji Ortak Girişim grubu teklif verdi.

D sahası için yine Akfen İnşaat-Akfen Enerji Ortak Girişim Grubu teklif sundu. Japon Mitsubishi firması ise teşekkür mektubu sundu. EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün, ihale komisyonunun teklifleri en kısa zamanda değerlendirerek sonucu yönetim kuruluna sunacağını bildirdi. Bütün, "Bunun için bir süre veremeyeceğim; ancak, bugüne kadarki zaman kaybını dikkate alarak en hızlı şekilde sonuçlandıracağız" dedi.

...
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 06:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?