18
Mayıs
2024
Cumartesi
AFŞİN - KAHRAMAN MARAŞ

Afşinliler talihliyi arıyor

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde 15 trilyonluk büyük ikramiye isabet eden çeyrek biletin satıldığı Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde, halk talihliyi arıyor. Büyük ikramiyeyi satan bayii vatandaşların akınına uğrarken, büyük ikramiyeyi son rakamla kaçıran vatandaş, "Kısmette yokmuş" dedi.

Gece biletin Afşin’e çıktığını duyunca Atatürk Caddesi’ndeki iş yerini açarak sattığı biletlerin listesine bakan Bahadır Yaşar, şanslı biletin kendisi tarafından satıldığını görünce camına bu müjdeli haberi yağlı boyayla yazdı. Sabah saatlerinde Bahadır Yaşar’ın iş yeri, talihlinin kim olduğunu öğrenmek isteyenlerle dolup taştı. Trilyonu tek rakamla kaybeden Ümmet Arslan da bayiiye gidenler arasındaydı.

Afşin Termik Santrali’nde 10 yıldır çalışan evli ve 3 çocuk babası Ümmet Arslan, büyük ikramiyeyi kaybetmesine üzülmediğini belirterek, "Kısmette yokmuş" dedi. Arslan, kendisine verilecek teselli ikramiyesinin kaç para olduğunu merak ettiğini söyleyerek, "Şayet büyük ikramiye bana çıksaydı, ilçemizin en büyük sorunu olan termik santralin vermiş olduğu sağlık sorunlarından dolayı bir kanser araştırma merkezi kurardım ama sağlık olsun, kısmet değilmiş" diye konuştu.

Şimdiye kadar sürekli yılbaşı bileti aldığını ve hiçbir ikramiye çıkmadığını söyleyen Arslan, "Bileti 30 Aralık günü aldım. Akşam saatlerinde almaya geldiğimde biletçi de kalabalıktı. Biletleri çıkarırken birden tüm deste yere düşüp dağıldı, ben elimde kalan bileti alıp eve gittim. Çekiliş akşamı ikramiyenin nerelere isabet ettiğine bakmadım. ’Sabah olsun, hayır olsun, sabah bakarım’ demiştim. Sabah kalktığımda, komşular biletin Afşin’e çıktığını söylediklerinde içim kıpırdadı. Bayiiye gidip liste almak istediğimde, bayiinin önü ana baba günüydü ve orada gördüklerime inanamadım. Çünkü büyük ikramiyeyi son bir rakamın 7 değil 6 olmasından dolayı kaçırdım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 17:18:54
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 15:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?