20
Mayıs
2024
Pazertesi
AFŞİN - KAHRAMAN MARAŞ

AKP'li Başkan'ın resmi aracına haciz

Afşin'in AKP'li Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı’nın resmi plakalı makam aracı belediyeye ait bir borçdan dolayı haciz edildi.

Karaelbistan Kasabası’ndaki Mekan Restoran’da basın toplantısı düzenleyen Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı, bir süre önce yerel gazetelerde hakkında yayınlanan ‘İşçilerin maaşlarını ödeyemediği’ yönündeki haberleri değerlendirdi.

MHP’li Elbistan Belediye Başkanı Abdullah Paksoy’un, “Hizmetlerimiz hiçbir iktidar belediyesinde yoktur, Afşin Belediyesi memur ve işçilerin parasını dahi ödeyemiyor” şeklindeki açıklamalarına karşılık veren Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı, “Başkan Abdullah Paksoy’un, Bizim Elbistan Gazetesi'ne verdiği beyanatında ‘Afşin Belediyesi memur ve işçi maaşını ödeyemiyor’ denilmektedir. Bir belediye başkanının böyle ulu orta konuşması ve yanlış bilgilerle halkı yanıltmasını kınıyor, belgeye dayalı ve doğru konuşmasını tavsiye ediyorum” dedi.

Tüm iddiaların asılsız olduğunu öne süren Başkanı İrfan Gedikbaşı’nın 46 D 6046 resmi plakalı resmi makam aracına, toplantının hemen ardından bir borçtan dolayı haciz konuldu. Otomobil Jandarma ekiplerince otoparka çekilirken, Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı ise toplantıyı Alemdar Belediye Başkanlığı’na ait araçla terketti.

Bu arada haciz işlemini gerçekleştiren Avukat Doğan Arslan, “Belediye Başkanı Gedikbaşı’nın makam aracına 2 yıl önce işten çıkarılan işçilerin alacaklarının ödenmemesinden dolayı haciz konuldu. Belediye yaklaşık 1.5 yıldır 2 milyon YTL’ye varan alacağımızı ödemiyordu. İşçiler de çok mağdur ve çok perişan. Durumlarını yakından biliyoruz. Çok büyük geçim sıkıntısı içindeler. Biran önce alacaklarının tahsili gerekiyor. Büyük bir mağduriyet yaşanıyor çünkü. Bu nedenle de biz bunu takibe aldık ve araçlarının, gayrimenkullerinin üzerine biz haciz koyduk. Şimdi jandarma ekipleri bir araca el koymuş ve emanete almış. Bu da icra takibinin bir süreci zaten. Belediyelerin gayrimenkulleri var. Tabi onların tespitleri yapılacak. Hangisi işe yarar hangisi işe yaramaz, hangisi kamu hizmetine tahsil edilmiş hangisi tahsis edilmemiş onların tespiti yapılacak. Ona göre işlemleri yapılacak” dedi.

...
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 09:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çobanbeyli IP: 88.254.119.xxx Tarih : 26.05.2008 22:53:52

sayın başkan belediye başkanlığı bakraçta inek otlatmaya benzemez işini iyi yapacaksın kendimne güvenmiyorsan başkan olmayacaksın bırakta memlekete hayırlı biri geçsin başa