19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAĞLAYANCERİT - KAHRAMAN MARAŞ

Çağlayancerit'te 2 terörist öldürüldü

Çağlayancerit İlçesi’nde terör örgütü PKK/KONRA-GEL militanlarına yönelik düzenlenen operasyonda biri sözde bölge sorumlusu 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Papazın Yurdu Yaylası’nda dün akşam saatlerinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 2 hafta önce Adıyaman’da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada kaçmayı başaran örgütün sözde bölge sorumlusu "Cudi" kod adlı Zeki Tatar ile "Şiar" kod adlı İsmet Termici’nin bölgeden geçeceklerine dair bir ihbar alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri pusu kurdu. Güvenlik güçlerinin "Dur" ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Teröristlerin cesetleri üzerinde yapılan aramalarda 4 adet el telsizi, 2 adet kaleşnikof marka otomatik tüfek, 4 adet el bombası, 2 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Örgüt mensuplarının üzerlerinden çıkan bilgilerde teröristlerin Adıyaman ve Pazarcık İlçesi’ndeki NATO petrol boru hatlarına bombalı saldırı hazırlığında oldukları belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2004 Çarşamba 12:04:40
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 15:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?