29
Mayıs
2024
Çarşamba
ELBİSTAN - KAHRAMAN MARAŞ

AEL Ormanı'na 45 bin fidan

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Süha Dinç, AEL İşletmesi'ne ait ormanlık alana mart ayı içerisinde 45 bin fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirterek, oluşturulan ormanlık alanın bölgenin oksijen deposu olacağını söyledi.

Afşin-Elbistan bölgesinin, enerji açısından gelecekte ülkenin bir numaralı bölgesi konumuna ulaşacağını ifade eden Dinç, yer altı kaynağı bakımından zengin olan bu bölgenin oksijen ihtiyacını karşılamak için her yıl fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

AEL’nin, Türkiye’de kurulu ve kapasitesi bakımından en büyük açık işletmeler arasında gösterildiğini ifade eden Dinç, “Türkiye’deki kurulu enerji gücünün belli bir oranı buradadır. Yer altından çıkarılan kömürler ile A ve B termik santralinin çalışmasına katkı sağlanırken, 1987 yılında başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 552 hektarlık alan üzerine şu ana kadar 500 binin üzerinde fidan dikimi gerçekleştirilmiş durumdadır. 20 yıl önce oluşturulan bu bölge tam anlamıyla oksijen deposu konumundadır. Her yıl bu ormanlık alana 50 bin civarında yeni fidan dikimi yapılmaktadır. Kışla Köy Ormanı'na 2008 yılı mart ayı içerisinde yine 45 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilecektir. Fidanlar, işletmemiz tarafından gerekli ödenek ayrılarak alımı yapıldı. Fidanların sağlıklı bir şekilde yetişmesi için dikim işlemi bilinçli kişiler tarafından yapılacak. Fidanların dikimi için hizmet alımı işini yaptık. Bundan önce yaptığımız fidan dikimlerinde yüzde 99’luk bir başarı elde ettik” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 10:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?